Stadsdeel Zeeburg

Persbericht 25-02-'05: Multifunctioneel centrum speciaal voor ouderen

De oudere bewoners van Zeeburg hebben vanaf vandaag een eigen centrum. Het stadsdeel bundelt hiermee alle ouderenvoorzieningen in Zeeburg op één locatie. Het dagelijks bestuur wil dit ouderencentrum uitbouwen tot een volwaardig Multifunctioneel Ouderencentrum (MOC). Hiermee onderstrepen zij het belang dat bewoners op een prettige manier ouder worden, en als oudere kunnen leven, in Zeeburg.

Het MOC streeft naar een samenhangend aanbod van ouderenvoorzieningen, hulp- en dienstverlening. Allerlei zorg- en welzijnsorganisaties kunnen activiteiten organiseren in het centrum.

Basispakket voor ouderen
In dit centrum kunnen senioren bijvoorbeeld terecht voor voorzieningen die deel uitmaken van het Amsterdamse Basispakket voor zelfstandig wonende ouderen, zoals een maaltijd voor mensen die zelf niet kunnen koken. Ook is er een ouderenadviseur en wordt er hulp geboden bij thuisadministratie. Er is ouderenvervoer en er is de aansluiting op het alarmeringssysteem van de gemeente. Het stadsdeel hoopt dat het centrum ook een ontmoetingsplek voor ouderen zal worden.

Feestelijke opening
Op vrijdag 25 februari 2005 vindt om 11.00 uur de feestelijke opening plaats van het Multifunctioneel Ouderencentrum aan de 1e Atjehstraat 168. Stadsdeelwethouder Zorg en Welzijn, Dennis Straat opent het centrum. Ik nodig u hierbij graag uit om aanwezig te zijn bij de officiële opening.

Lees meer over ouderenbeleid in Zeeburg in het dossier ouderen.