Gemeente Heeze-Leende


Lokaal Toeristische Adviesraad Heeze-Leende presenteert zich

Oproep tot goede initiatieven

Het SRE (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven) streeft naar Lokale Toeristische Adviesraden en Gebiedsgerichte Marketing Adviesraden in de 21 SRE-gemeenten. Dit in het kader van het beoogde Toeristisch Huis Zuidoost Brabant; een platform waarin ondernemers en overheid gezamenlijk strategische keuzes maken op toeristisch-recreatief gebied. Het uiteindelijke doel is het benutten van de economische potenties van de toeristisch-recreatieve sector in Zuidoost Brabant. Op lokaal niveau vormen de Lokale Toeristische Adviesraden een belangrijke gesprekspartner; zij kunnen van onderaf invloed uitoefenen op het regionaal beleid.

Eind 2004 is in Heeze-Leende een Lokale Toeristische Adviesraad (LTA) opgericht, vertegenwoordigd door de vereniging Toerisme en Recreatie Heeze-Leende, Brabantse Dag, ZLTO, Regio VVV, winkeliers, horeca, Heemkundekring, gemeente Heeze-Leende, SRE, Nort Brabant en Kunstkring Heeze-Leende. Deze adviesraad vindt aansluiting bij de aanbevelingen uit het Economisch Beleidsplan dat in 2003 door gemeente en ondernemersverenigingen is opgesteld.

Doelstellingen en activiteiten Lokaal Toeristische Adviesraad De adviesraad wil het toeristisch-recreatieve aanbod binnen de gemeente versterken, de samenwerking bevorderen en het overleg met de gemeente structureren om zo de sociaal-economische kansen die deze sector biedt, optimaal te benutten. Om deze doelstellingen te bereiken gaat de LTA onder andere de volgende activiteiten uitwerken:
· Een betere coördinatie realiseren tussen gemeente, het toeristisch-recreatieve bedrijfsleven,
de VVV en de middenstand;

· Optimalisering van de bestaande toeristische-recreatieve voorzieningen;

· Uitdragen/promoten van het toeristisch-recreatieve potentieel binnen de gemeente zowel op
lokaal als bovenlokaal niveau;

· Bepalen van de toeristisch-recreatieve kernelementen binnen Heeze-Leende op het gebied
van o.a. natuur en landschap, fiets- en wandelroutes, kunst en cultuur, verblijfsrecreatie, dagrecreatie, agrotoerisme en lokale en regionale samenwerking;

· Gevraagd en ongevraagd adviseren aan de gemeente Heeze-Leende, Lokaal VVV
agentschap, GMA en Regio-VVV;

· De LTA bevordert het opstellen van een plan met activiteiten/evenementen in Heeze-Leende.

Oproep tot goede ideeën en initiatieven!
De Lokale Toeristische Adviesraad wil de activiteiten uitwerken met behulp van de inwoners van de gemeente. Daarom roept ze inwoners met goede initiatieven op, om dit kenbaar te maken bij de heer A. Geeven, secretaris van de LTA, tel. 040 22 41 501, e-mail: a.geeven@heeze-leende.nl. Voor relevante toeristische informatie over de regio en de gemeente Heeze-Leende kunnen inwoners terecht op de website van de Regio VVV (www.zobrabant.nl) en op die van het SRE (www.projectkompas.nl).