Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 februari 2005

Verdachte wederom aangehouden

Eén van de twee aangehouden verdachten wordt na onderzoek heengezonden, de ander moet blijven omdat hij in een andere zaak tevens verdachte is

Almelo

Zoals vermeld in het persbericht van 24 februari werden die dag omstreeks 02.00 uur op de Bornerbroeksestraat in Almelo twee verdachten aangehouden omdat zij in het bezit waren van inbrekerswerktuigen, hetgeen volgens de APV op de openbare weg en in de nachtelijke uren verboden is. Uit onderzoek is niet gebleken dat de twee ook inderdaad die nacht hebben ingebroken. Beiden deden afstand van de werktuigen en werden bekeurd in het kader van de APV. Een van de verdachten, de 24-jarige Almeloër, is inmiddels in vrijheid gesteld. De andere verdachte, de 36-jarige Almeloër, is echter wederom aangehouden. Hij wordt namelijk verdacht van diefstal cq heling van een bromfiets van een 38-jarige man uit Almelo. Deze werd gestolen in de avond/nacht van dinsdag 30 november en woensdag 1 december 2004 voor een woning aan de Zwaluwenstraat in Almelo. Diverse getuigen hebben de verdachte die nacht op genoemde bromfiets zien rijden. De 36-jarige man is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (05-023395, 04-147990)

Aanhouding na doorrijding

Automobilist gaat er met hoge snelheid vandoor nadat hij een aanrijding had veroorzaakt; de politie spoort hem op en houdt hem aan

Rijssen

Politieagenten waren donderdagavond 24 februari bezig met een controle op de Galvanistraat in Rijssen toen voor hun ogen een kop-staartaanrijding plaatsvond. De achterste auto, de veroorzaker, reed na de aanrijding met hoge snelheid in de richting van Nijverdal. Na onderzoek kwam de politie op het spoor van de verdachte, een 25-jarige man uit Almelo. Hij werd op de Kalanderstraat aangehouden. In eerste instantie gaf hij aan dat een vriend van hem achter het stuur had gezeten. Al gauw werd duidelijk dat hij zelf gereden had. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto waartegen die hij van achteren had aangereden, werd bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Rijssen. (05-023814)

Aanhoudingen na winkeldiefstal

Door goede aanwijzingen van getuigen ziet de politie kans drie verdachten aan te houden na diefstal in twee winkels

Rijssen, Holten

Donderdag 24 februari kwam rond 13.00 uur een melding binnen van diefstal van een digitale camera uit een winkel aan de Grotestraat in Rijssen. Door getuigen werd een beschrijving van de daders gegeven alsmede een beschrijving van de auto, waarmee de daders na de diefstal richting Holten waren gereden. Een politieagent zag even later aan de Smidsbelt in Holten een auto staan, die aan de beschrijving voldeed. Hij sprak de bestuurder aan, die vertelde op twee bekenden te wachten die boodschappen deden in een winkel aan de Smidsbelt. Kort daarop zag de agent twee mannen uit de desbetreffende winkel lopen met dozen onder hun armen. Zij liepen plotseling een andere kant uit. Het signalement van beide mannen kwam overeen met het signalement van de daders van de winkeldiefstal in Rijssen. Hierop hield de agent de bestuurder van de auto, een 37-jarige man uit Helmond, aan. Nader onderzoek wees uit dat in de winkel aan de Smidsbelt twee DVD-recorders waren gestolen. Deze recorders werden even later in de bosjes aan de Tuinstraat aangetroffen. In de omgeving werd een onderzoek ingesteld en met behulp van getuigen konden de twee andere verdachten even later in Holten aangehouden worden. Het ging hierbij om een 29-jarige man uit Helmond en een 32-jarige man uit Eindhoven. In de auto van de verdachten werd de digitale camera gevonden, die in Rijssen gestolen was. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Namens beide winkels werd inmiddels aangifte gedaan. (05-023553, 05-023680)

Gordelcontroles

In totaal 17 personen bekeurd voor het niet dragen van een gordel

Markelo

Donderdagmorgen 24 februari hield de politie op diverse locaties in Markelo gordelcontroles, namelijk in de Prinses Irenestraat, Wilsonweg en Haaksbergerstraat. 17 personen bleken geen gordel te dragen en werden hiervoor bekeurd. Verder werd een automobilist bekeurd omdat hij/zij de maximum snelheid had overschreden. (05-023556)

Gipsplaat op de auto

Automobilist krijgt plotseling een gipsplaat op zijn auto; politie is op zoek naar getuigen

Oldenzaal

Een 41-jarige man uit Oldenzaal reed donderdagavond 24 februari omstreeks 17.30 uur in zijn grijze Opel Astra over de Provinciale Rondweg N342 komende uit de richting A1 en gaande in de richting van de wijk De Essen. Net voor het laatste viaduct voor de kruising (rotonde) met de Essenlaan, krijgt hij plotseling een gipsplaat met de afmeting van ongeveer een meter bij een meter voor op zijn auto. De auto raakte hierdoor beschadigd. Er was op genoemd tijdstip (spits) veel verkeer op de weg. Ondanks de enorme knal en de schrik zag de 41-jarige man kans zijn auto aan de kant te zetten en erger te voorkomen. Achter de auto van de 41-jarige man reed een auto van het merk Volkswagen, type Golf en voor hem reed een trekker met oplegger met dichte huif. De politie komt graag in contact met de bestuurders van deze voertuigen en ook met eventuele andere getuigen. Zij worden verzocht zich te melden aan het politiebureau in Oldenzaal of telefonisch contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (05-023764)

Inbraak in auto's

Op een parkeerplaats werd in drie auto's ingebroken

De Lutte

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 februari werd ingebroken in drie auto's op een parkeerplaats aan de Bentheimerstraat in De Lutte. Weggenomen werd voornamelijk audio-apparatuur. Door de eigenaar van de auto's werd inmiddels aangifte gedaan. (05-023419)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --