Ingezonden persbericht


Gemeente Heerde

Persbericht

Wapenvelder molen De Vlijt meer in zicht

Laatste subsidieronde Natuur- en Landschapsherstel

De karakteristieke windmolen de Vlijt in Wapenveld is al jaren, met name in de zomer, vanaf de Groteweg niet makkelijk meer te zien. Daar komt nu verandering in.

Vanaf volgende week, dus begin maart, wordt veel beplanting verwijderd die nu het zicht ontneemt. Het plan hiervoor is na zorgvuldig overleg met de verschillende eigenaren en belanghebbenden gemaakt. Het hele project is mogelijk dankzij subsidies van provincie en gemeente in het kader van Natuur- en Landschapsherstel.

Dit jaar was het voorlopig voor het laatst dat particulieren die wonen in het buitengebied van Heerde subsidie konden aanvragen voor cultuurhistorische elementen, zoals natuurlijke landschapselementen. Dit voorjaar worden nog acht objecten uitgevoerd waarbij onder meer houtsingels, hagen, boerenboomgaarden en vier paddenpoelen worden aangelegd. Eén van de in het oog springende objecten is dus molen de Vlijt.

Edwin Bouwmeester van Stichting Landschapsbeheer Gelderland heeft het plan opgesteld. Hij neemt ook de uitvoering van dit plan onder zijn hoede. De mensen van de Agrarische Natuurvereniging Veluwe-IJsselstroom voeren het werk uit. Zo werken mensen uit ons landschap aan ons landschap.


---



Ingezonden persbericht