Politie Zaanstreek-waterland


16:02 24-FEB-05
loc.: PURMEREND, GEDEMPTE SINGELGRACHT

Geen rijbewijs, wel veel overtredingen

Het opvallende rijgedrag (negeren rood licht en rechts inhalen) van een 19-jarige Purmerender deed surveillerende agenten besluiten een controle in te stellen. Daar bleek dat de auto niet gekeurd was en dat de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs is. Ook kon hij zich niet legitimeren. De man werd aangehouden en kon na verhoor en een paar bekeuringen rijker weer naar huis.

20:57 24-FEB-05
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Politieruiters houden winkeldief aan

Ruiters te paard stonden voor een warenhuis toen een man de winkel uit kwam rennen met daarachter een beveiligingsmedewerker en een personeelslid van de winkel. Het vermoeden dat het een winkeldiefstal betrof was juist en meteen werd de achtervolging ingezet. Via de Gedempte Gracht en Rozengracht werd de verdachte uiteindelijk ter hoogte van de Marktsteeg aangehouden. Het betrof een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd in verzekering gesteld.

21:11 24-FEB-05
loc.: ZAANDAM, SPORTLAAN / NICOLAASSTRAAT / ANKERSMIDPLEIN
Bromfietscontrole
In het kader van het project "Bromfiets en veiligheid in de Zaanstreek" heeft de politie donderdagmiddag en avond met vijftien agenten een bromfietscontrole gehouden. De controle krijgt voor de betrokken overtreders een vervolg op 9 maart a.s. als zij een presentatie kunnen bijwonen verzorgt door de samenwerkende partijen in het project: politie, justitie, verzekeringsmaatschappijen en de ambulancedienst.
De informatieve bijeenkomst is o.a. bedoeld om deze veelal jonge doelgroep bewuster te maken van de veiligheids- en gezondheidsrisico's bij bromfiets ongevallen.
Van degene die deze presentatie avond bijwoont zal eenmalig het uitgeschreven proces-verbaal worden geseponeerd.Het gaat in het project specifiek om overtreders van de maximum snelheid en/of het niet dragen van de valhelm.
Twaalf overtreders hebben tijdens deze controle een uitnodiging c.q. vooraankondiging van de presentatie ontvangen uit handen van van de politie en ambulancedienst.

Resultaat controle:
- Niet hebben van een bromfietscertificaat: 6 pv's
- Overschrijding constructiesnelheid: 12 pv's
- Niet dragen van een helm: 1 pv
- Technische gebreken: 5 pv's
- 7 bromfietsen werden in beslaggenomen in verband met verschillende overtredingen, zoals: te hoge snelheid / recidive snelheid en onverzekerd rijden.

05:05 25-FEB-05
loc.: ZAANDAM, RINGWEG
Bestuurder rijdt onder invloed door na ongeval
Een 39-jarige man uit Assendelft reed op een bromfiets over de Ringweg en had die niet goed onder controle. Hij kwam vervolgens in aanrijding met drie geparkeerde voertuigen, alvorens hij ten val kwam. Op het wegdek werden bloedsporen aangetroffen. Collega''s stelden een onderzoek in en zagen op de Overtoom een scooter rijden. Deze laten stoppen en de bestuurder bleek verwondingen in zijn gezicht te hebben. Ook de bromfiets bleek aan de voorzijde beschadigd te zijn. De man werd aangehouden en blies aan het bureau 390 ugl. De bromfiets bleek niet verzekerd. De verdachte kon zich van het ongeval niet veel meer herinneren.


05:08 25-FEB-05
loc.: ZAANDAM, JASPERSSTRAAT

Auto uitgebrand

De eigenaar van een BMW hoorde zijn alarm afgaan en zag vervolgens zijn auto in brand staan. Door de hitte raakte een daarvoor geparkeerde Alfa Romeo ook in brand. De BMW brandde totaal uit. Mogelijk is er sprake van kortsluiting in het alarm, maar ook brandstichting wordt niet uitgesloten. De technische recherche zal de auto onderzoeken.

---- --