Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Persconferentie PPS naar later tijdstip

De persconferentie over PPS die vanmiddag gepland stond voor 16.30 uur is verschoven naar een later tijdstip. De persconferentie over PPS zal aansluitend plaatsvinden op de persconferentie van de ministers Bot en Kamp. Richttijd voor de PPS-persconferentie is 18.15-18.30 uur.

Een gezamenlijk Taskforce van het ministeries van Verkeer en Waterstaat, Financiën, Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu en Economische Zaken en marktpartijen waaronder VNO-NCW, Bouwend Nederland, de banken en ONRI (de organisatie van raadgevende ingenieursbureaus), heeft overeenstemming bereikt over een nieuwe aanpak voor publiek private samenwerking (PPS). PPS wordt de komende jaren op structurele wijze toegepast bij nieuwe infrastructuurprojecten. De Taskforce heeft uitgangspunten vastgesteld voor een nieuwe martkbenadering. Ook zijn er concreet een aantal projecten aangewezen die op korte termijn in publiek-private samenwerking zullen worden aangepakt.

Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat; de heer Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland en de heer Schraven, voorzitter van VNO-NCW nodigen de media van harte uit aanwezig te zijn bij de persconferentie. De persconferentie vindt plaats in perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 4 in Den Haag.