Wegener NV

PERSBERICHT

Verkoop Wegener Suurland aan De Telefoongids | | |

|Holding       
Tussen Koninklijke Wegener NV en De Telefoongids Holding BV zijn in de afgelopen periode gesprekken gevoerd over een mogelijke overname van het gehele aandelenkapitaal van Wegener Suurland BV te Eindhoven door De Telefoongids. Deze gesprekken zijn in een dusdanig stadium dat de verwachting gewettigd is dat overeenstemming bereikt kan worden.

Wegener Suurland is een dochteronderneming van Koninklijke Wegener NV die actief is op het terrein van het uitgeven van gemeentelijke informatie, vooral in de vorm van gemeentegidsen die in toenemende mate voorzien worden van lokale telefoongidsen (de zgn. 'Lokaal Totaal'-uitgaven). Wegener Suurland geeft in ruim 250 Nederlandse gemeenten een gemeentegids uit. Daarnaast exploiteert zij plattegrondinformatiekasten die op verkeersintensieve locaties weggebruikers de juiste route wijzen. De omzet van Wegener Suurland in 2004 bedroeg circa EUR 15 miljoen. Bij Wegener Suurland waren ultimo 2004 in totaal circa 175 medewerkers werkzaam.

De Telefoongids BV is, met ruim 1,7 miljoen dagelijkse raadplegingen en ruim 240.000 adverteerders, de Nederlandse marktleider op het gebied van gidsen. Haar producten bestaan uit het jaarlijks onder ruim zeven miljoen huishoudens en bedrijven gratis uitgeven van 48 regiogidsen, de CD-foongids en De Telefoongids Professioneel. Tevens exploiteert De Telefoongids BV één van de meest gebruikte websites van Nederland (www.detelefoongids.nl) en de nummer informatiedienst via 0900-1313 en SMS 1313. De Telefoongids BV is als zelfstandig bedrijf voortgekomen uit de verkoop van TeleMedia door KPN in 2003.

De activiteiten van Wegener Suurland worden door Wegener niet langer beschouwd als behorend tot haar strategische kernactiviteiten. Derhalve is Wegener van oordeel dat het de voorkeur verdient dat deze vennootschap deel gaat uitmaken van een onderneming als De Telefoongids Holding, die dit soort uitgaven wel tot haar kernactiviteiten rekent. De mogelijke overname van Wegener Suurland past in de strategie van De Telefoongids Holding om naast haar marktleiderschap in regionale gidsen ook haar positie op de lokale advertentiemarkt een impuls te geven. Wegener Suurland zal een zusterorganisatie van De Telefoongids BV worden, waarmee hun respectievelijke activiteiten gescheiden blijven. De Telefoongids Holding is onderdeel van de YBR Group, een pan-Europese groep actief op het gebied van telefoon- en bedrijvengidsen op papier, internet en mobiele telefoon, als ook inlichtingendiensten onder andere in Finland, Oostenrijk en Tsjechië.

De betrokken vakorganisaties en de Sociaal Economische Raad zijn op de hoogte gesteld van het bovenstaande.

Apeldoorn, 25 februari 2005

Raad van Bestuur
Koninklijke Wegener NV



Wegener NV