Politie Amsterdam-Amstelland

Automobilist rijdt winkelpui in
25-2-2005. Donderdagochtend rond tien uur raakte een 62-jarige bestuurder van een bestelauto onwel en ramde vervolgens de gevel van een winkel in de Van Baerlestraat. De winkel raakte hierdoor zwaar beschadigd.
Een medewerkster bleef ongedeerd. De bestuurder raakte niet gewond, maar werd ter controle wel overgebracht naar het ziekenhuis. Horecagelegenheid Warmoesstraat gesloten

24-2-2005. Woensdagmiddag rond twee uur gingen "de planken ervoor" bij âMontego Bayâ in de Warmoesstraat. Dit gebeurde op last van burgemeester Cohen op grond van artikel 2.7 van de Algemene Plaatselijke Verordening. De sluiting is een openbare ordemaatregel en geldt voor onbepaalde tijd.

De achtergrond van het besluit ligt in de wapensfeer. Op zaterdag 29 januari arresteerde de politie in de onderneming een verdachte die in het bezit was van een geladen vuurwapen. Hij bedreigde daarmee een andere klant.

---

In Ter Plaatse

23-2-2005. Deze week in Ter Plaatse: een onderneemster wordt van haar dagopbrengst beroofd in de Johannes Vermeerstraat, twee mannen proberen de nachtportier van hotel Europa te beroven, restaurant "Thai Korat" wordt overvallen en de vondst van een lichaam in de Ronde Hoep-West (Ouderkerk a/d Amstel).

Lees meer...

---

Niet handsfree bellen en ook nog teveel gedronken

25-2-2005. Woensdagmiddag rond half vijf werd op de Prins Hendrikkade een 25-jarige automobilist aan de kant gezet omdat hij niet handsfree aan het bellen was. De bestuurder bleek daarnaast duidelijk teveel gedronken te hebben.

De man moest mee naar het bureau. Daar blies hij 855 ug/l (1,95 promille). Hij kon hierdoor direct zijn rijbewijs inleveren. Er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt, uiteraard kreeg hij ook een boete voor het niet handsfree bellen.

---

Weg afsluiten vanwege verhuizing?

21-2-2005. U wilt korte tijd de weg afsluiten (parkeervak afhuren, verkeer tijdelijk stremmen of hinderen), bijvoorbeeld vanwege een verhuizing en werkzaamheden. Dan dient u een tijdelijke verkeersmaatregel aan te vragen. Sinds 1 januari 2005 kan dat niet meer bij de verkeerspolitie, maar gaat dat via het stadsdeel.

Op www.amsterdam.nl leest u hier meer over.

---