Gemeente Deventer

Week 8, 24 februari
2005

Scheidend voorzitter Koninklijke Vereniging het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger

M.T.J. HAFKAMP BENOEMD TOT LID IN DE ORDE VAN ORANJE NASSAU

Bij Koninklijk Besluit van 22 februari 2005 is M.T.J. Hafkamp benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Gosse Hiemstra speldt hem de onderscheidingstekens op tijdens de buitengewone Ledenvergadering van de Koninklijke Vereniging het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger op vrijdag 25 februari in Partycentrum Boode in Bathmen. Hafkamp neemt bij deze gelegenheid afscheid als voorzitter van deze vereniging in de afdeling Overijssel.

Hafkamp is sinds 1986 voorzitter van de Koninklijke Vereniging het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger, afdeling Overijssel. Onder zijn voorzitterschap groeide het ledental van honderdvijftig naar vierhonderd. Als eerste afdeling introduceerde hij aparte keuringen voor trekpaarden en Haflingers. Hij had een belangrijk aandeel in de promotie van het aangespannen rijden; bijvoorbeeld in de organisatie van de Nationale Showdag van Haflingers en trekpaarden.

Van 1993 tot 2004 maakte Hafkamp deel uit van het hoofdbestuur van de Koninklijke Vereniging het Trekpaard en de Haflinger. In 1996 trad hij toe tot het dagelijks bestuur.

Sinds 2001 is hij voorzitter, en medeoprichter van de Stichting Trekpaardveiling Maren-Kessel.
Bij de beoordeling van de voordracht hebben de volgende overwegingen een rol gespeeld: zijn (bestuurlijke) verdiensten voor de fokkerij van trekpaarden, zijn stimulerende voorzitterschap van de afdeling Overijssel alsmede zijn bestuurslidmaatschap van de landelijke vereniging.

Publicatiedatum: 25-2-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 25 februari 2005