Gemeente Woudenberg


2005-017 Inrichtingsvoorstel voor omgeving De Camp

WOUDENBERG, 25 februari 2005
Het college van burgemeester en wethouders van Woudenberg is akkoord gegaan met de nieuwe verkeersmaatregelen rondom het Sport- en Cultureel Centrum De Camp. Deze maatregelen zijn nodig in verband met de realisering van een tweede sporthal, een muziekcentrum voor Fidelio en de uitbreiding van de parkeerplaatsen bij De Camp. De gemeente Woudenberg heeft in de afgelopen periode met veel belanghebbenden, waaronder de omwonenden, overleg gevoerd over de meest geschikte ontsluiting van de toekomstige situatie. Het inrichtingsvoorstel ligt ter inzage in het gemeentehuis.

Hoe ziet het gebied rond De Camp er in de toekomst uit? Het gebied rondom het De Camp gaat er in de komende jaren anders uitzien. Ten westen van het huidige complex wordt een tweede sporthal gerealiseerd. Aan de oostzijde is een nieuw muziekcentrum voor het Harmoniegezelschap Fidelio gepland. Het aantal parkeerplaatsen bij De Camp wordt met 110 uitgebreid.

Deze ontwikkelingen zorgen voor méér verkeersbewegingen. Daarom is (in overleg met verschillende belanghebbenden) nagedacht over de beste verkeersmaatregelen voor het gebied rondom De Camp. In het plan is daarom uitgegaan van de volgende maatregelen:

1. Het aantal parkeerplaatsen bij De Camp wordt met ruim honderd plaatsen uitgebreid;

2. De route van en naar De Camp loopt via de Bosrand;
3. Voor het langzame verkeer (met name fietsers) wordt een nieuwe route gerealiseerd ten oosten van het Kindercentrum;
4. De bestaande parkeerplaats aan de J.F. Kennedylaan blijft bestaan.

Overleg met omwonenden en andere belanghebbenden De gemeente Woudenberg heeft in de afgelopen periode met verschillende belanghebbenden (waaronder de omwonenden van De Camp) overleg gevoerd over het voorgestelde plan voor de verkeersmaatregelen. Een grote meerderheid kan instemmen met de plannen, zoals die nu door het college zijn vastgesteld.
Laatst gewijzigd op 28/02/2005