Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht 27-02-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Autodief op heterdaad betrapt

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Op de parkeerplaats aan de Stationsweg werd in de nacht van zaterdag op zondag een man op heterdaad betrapt toen hij een auto wilde stelen.

Surveillerende agenten zagen een man in een auto zitten die ver voorover zat gebogen. Zij vertrouwden de zaak niet en spraken de man aan. Toen hij het portier opende, zagen de agenten draden onder het stuur loshangen. Op hun vraag aan de inzittende of dit zijn auto was, antwoordde hij ontkennend.

Bij zijn aanhouding verzette de 20-jarige man uit Doorn zich licht.

Hij werd ingesloten.

Verkeerscontrole

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Zaterdag werd in de omgeving Driebergen/Rijsenburg een algemene verkeerscontrole gehouden. De blauwe parkeerzone werd gecontroleerd, evenals het dragen van de autogordel. Dit resulteerde in 52 bekeuringen. De meeste bekeuringen gingen naar personen die hun auto niet hadden voorzien van de blauwe parkeerschijf en bestuurders en inzittenden die geen autogordel droegen.

Onder invloed tegen paal

ZEIST - Een 25-jarige man uit Zeist werd zaterdagochtend aangehouden. Hij wordt ervan verdacht met een slok teveel op tegen een verkeersbord en een lantaarnpaal te zijn aangereden.

Omstreeks 05.15 uur kreeg de politie een melding van een getuige die een harde klap hoorde op de Weteringlaan.

Ter plaatse gekomen zagen de agenten een auto tegen een lantaarnpaal staan die volledig in elkaar zat. De airbag was uitgeklapt. Er was geen persoon in de omgeving te zien.

Op basis van het kenteken werd de eigenaar van het voertuig achterhaald en deze man werd even later door een agent herkend, zittend in een passerende taxi.

De man uit Zeist werd aangehouden en ingesloten.

Hij blies 325 ug/l. Tegen de man zullen diverse processen-verbaal worden opgemaakt.