Ingezonden persbericht


PvdA De Baarsjes: dreigbrief Parkeer Combinatie Holland moet van tafel

Amsterdam, 27 februari - De PvdA in De Baarsjes is woedend over de brief van PCH die honderden bewoners in De Baarsjes hebben ontvangen. In de brief wordt aangekondigd dat hun parkeervergunning wordt ingetrokken. De afgelopen dagen is echter duidelijk geworden dat veel bewoners de brief ten onrechte hebben ontvangen.

De gewraakte brief is op 7 februari verstuurd naar 300 bewoners van het stadsdeel, met als onderwerp 'Voornemen tot intrekking parkeervergunning.' Ontvangers van de brief staan volgens de Parkeer Combinatie Holland (PCH) niet meer ingeschreven op het adres dat zij hadden opgegeven voor hun parkeervergunning. Wie niet binnen twee weken bewijst dat hij of zij toch in De Baarsjes woont, moet de parkeervergunning inleveren. PCH voert het parkeerbeleid in De Baarsjes uit.

De afgelopen dagen is echter duidelijk geworden dat veel bewoners de brief ten onrechte hebben ontvangen. Mickel Tilburg, fractiewoordvoerder parkeerbeleid van de PvdA: "Schrijnend is het geval van een bewoner wiens naam anders wordt gespeld in de Gemeentelijke Basisadministratie dan in de administratie van PCH. Het is bizar dat zo iemand vervolgens wordt gedreigd met het intrekken van zijn vergunning." De PvdA vindt dat de bewoners een excuusbrief moeten krijgen.

"Mijn fractie is groot voorstander van het aanpakken van frauduleuze parkeervergunningen. Wie geen recht heeft op een vergunning, moet die inleveren," zegt Tilburg. "Maar dan moet je wel eerst deugdelijk onderzoek doen. Zo ga je niet met mensen om." Hij concludeert: "Deze brief had nooit verstuurd mogen worden."