Ingezonden persbericht


Rotterdam, 14 februari 2005

P E R S B E R I C H T #3

Antony and the Johnsons en Lemon Jelly op Motel Mozaïque 2005

Motel Mozaïque, het avontuurlijkste festival van Nederland, is hard bezig om voor de vijfde editie een zo spannend mogelijk programma neer te zetten, volop muziek, beeldende kunst en performance. De meest recente muzikale aanwinsten zijn 2ManyDJ's, Jackman, Lemon Jelly, Millionaire, Antony and the Johnsons, Patrick Wolf, Khonnor, Efterklang, DJ Format feat Abdominal & D-Sisive, White Magic en Six Organs of Admittance. Nieuw op gebied van beeldende kunst en performance zijn respectievelijk Agnieszka Czajkowska en The Transformers. Eerder waren onder meer LCD Soundsystem, Matthew Herbert 'Plat Du Jour', Nancy Sinatra, Henk Tas met 'The Drifter The Dreamer' en PONI bevestigd.

Dankzij Antony's androgyne verschijning en zijn voorkeur voor bombast en dramatiek maakt Antony and the Johnsons goede kans op de titel 'Meest bijzondere act van Motel Mozaïque'. Aan het album 'I Am A Bird Now' vallen niet alleen de bijdragen van Antony's helden Lou Reed en Boy George op, maar ook titels als 'For Today I Am A Boy' met teksten als "one day I'll grow old to be a beautiful woman" die sterk refereren aan transseksualiteit. Op zondag 27 februari is er een special over Antony and the Johnsons te zien bij het VPRO programma 'RAM'.

Het Britse houseduo Lemon Jelly heeft onlangs hun derde album '64-'95 gelanceerd op cd én DVD. Op deze laatste combineert Lemon Jelly de nieuwe muziek met bijzonder sterke animaties. Motel Mozaïque kan dus rekenen op een waar 'sound and vision' spektakel.

De plaatjesdraaiende gebroeders Stephen en David Dewaele van 2ManyDJ's zijn inmiddels vaste gasten van Motel Mozaïque te noemen en zijn bij het eerste lustrum wederom van de partij. Samen met DJ/producer en vriend Tiga zullen zij Motel Mozaïque vrijdagnacht voorzien van een gezonde dosis dansmuziek.

The Transfomers is een collectief in ontwikkeling dat door middel van performance, installaties en video de ruimte transformeert in een nieuwe werkelijkheid die te omschrijven is als beeldend, poëtisch en vooral zintuiglijk. 'Als het ei gebroken is dansen de meisjes op tafel' is een zintuiglijke voorstelling over licht, stilte en intimiteit waarbij het publiek het middelpunt van de transformatie vormt en een zeer bijzondere spanning tussen toeschouwers, spelers en ruimte ontstaat.

De jonge Poolse fotografe/beeldend kunstenares Agnieszka Czajkowska zal op Motel Mozaïque aanwezig zijn met de tentoonstelling 'Playing Yourself'. Czajkowska heeft mensen op diverse locaties op of rondom de Rotterdamse Kruiskade zo weten te fotograferen dat een heuse filmische setting wordt gesuggereerd.

Alle informatie over het programma is te vinden op de nieuwe website: http://www.motelmozaique.nl/2005/

Kaartverkoop
Voorverkoop via de bekende voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland In Rotterdam verkopen Nighttown café, de Rotterdamse Schouwburg en Plato dagkaarten en passe-partouts. Slaapkaarten zijn alleen verkrijgbaar via Ticket Service Nederland.

Dagkaart vrijdag 15 april of zaterdag 16 april 25 Euro

Passe-partout programma voor 15 én 16 april, exclusief slapen 45 Euro

Slaapkaart voor vrijdag 15 april of zaterdag 16 april, inclusief ontbijt 20 Euro