Politie Gelderland-Zuid

Tweetal valt door de mand na verkeersovertreding

Nijmegen 27-02-2005 - (08)

Zaterdag hielden agenten op de Zonnebloemstraat in Nijmegen twee mannen aan op verdenking van autodiefstal toen zij kort daarvoor door het begaan van enkele verkeersovertredingen door de mand waren gevallen.

Surveillerende agenten zagen een automobilist die over de Graafseweg reed rechtsaf slaan, de parallelweg op richting de Nieuwe Nonnendaalseweg. Dit gebeurde met hoge snelheid en tegen de richting in. De agenten hielden de bestuurder op de Nieuwe Nonnendaalseweg staande en gaven hem een bekeuring voor het negeren van een gesloten verklaring en het niet dragen van de autogordel. De man, een 22-jarige Schagenaar, wilde in eerste instantie geen gehoor geven aan het verzoek van de agenten of hij de motor af kon zetten tijdens dit bekeuringsgesprek. Toen hij dit uiteindelijk toch deed, niet op de gebruikelijke wijze, maar door electriciteitsdraadjes uit elkaar te trekken, is de man aangehouden op verdenking van autodiefstal.

Bij zijn aanhouding pleegde de 22-jarige verzet en rende er plotseling vandoor. Na een korte achtervolging te voet hielden agenten de verdachte op de Zonnebloemstraat aan. Een tweede verdachte, een 39-jarige Arnhemmer, die als bijrijder in de auto zat, werd eveneens aangehouden op verdenking van autodiefstal.

Beide verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto bleek als gestolen gemeld te staan en zal bij de rechtmatige eigenaar worden terugbezorgd. Tegen de twee mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.