SP Tilburg


Tilburg, 25 februari 2005

Spoeddebat met Mevis over faillissement Kans

De SP fractie wil tijdens de gemeenteraadsvergadering van 28 februari a.s. een spoeddebat houden met wethouder Mevis over het faillissement van reïntegratiebureau Kans.

In zowel commissie als raad is op verschillende momenten het gunnen van een grote opdracht aan bureau Kans ter sprake geweest en is van verschillende kanten en meest nadrukkelijk door de SP, gewaarschuwd voor het risico van faillissement. De verantwoordelijk wethouder vond het desalniettemin verantwoord honderdduizenden euro's hieraan te besteden.

Nu Kans inderdaad failliet is willen wij van de wethouder weten hoe het kan dat dit risico door hem blijkbaar verkeerd is ingeschat, wat de financiële gevolgen daarvan gaan zijn voor de gemeente en wat er gaat gebeuren met de mensen die bij bureau Kans een traject volgden. Wellicht zouden deze mensen meer baat hebben bij een zorgpolis.

Voorst willen wij graag weten of in het gemeentelijk apparaat naar zijn mening met voldoende harde zakelijkheid gekeken naar dergelijke contracten met risicovolle bedrijven en de garanties die daarbij worden afgegeven.

Ook met betrekkking tot de overige reïntegratiebureaus waarmee de gemeente een contract heeft willen wij weten wat de stand van zaken is rond het uitvoeren van de verstrekte opdracht en de financiële risico's daarbij.

En tenslotte wil de SP fractie inzage in de carrières van de mensen die de afgelopen twee jaar door de gemeente in een reïntegratietraject zijn ingebracht, zoals de wethouder aan de raad heeft toegezegd in februari te verstrekken.

Wij beseffen dat dit interpellatieverzoek formeel een dag te laat komt. De informatie over Kans bereikte ons pas woensdagavond en na het wekelijks fractieoverleg. Daarnaast lijkt het ons van politiek groot belang gezien de inhoud van de materie en gezien de zeer recente discussie over precies deze opdracht aan bureau kans.

www.tilburg.sp.nl

---- --