Politie Gelderland-Midden

Nijkerk - bestuurder valt in slaap:auto tegen boom Een 26-jarige automobilist uit Nijkerk is in de nacht van zondag op maandag op de Oude Barneveldseweg met zijn auto tegen een boom gereden. De man was volgens zijn verklaring tegenover de politie tijdens het rijden in slaap gevallen. Ook had hij geen gordel gedragen, waardoor hij met zijn hoofd tegen het stuur en de voorruit was geslagen. De Nijkerker was daardoor gewond geraakt en is door ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis. De auto van de Nijkerker was door het ongeval zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Het ongeval gebeurde rond kwart over twee. De man bleek later uit het ziekenhuis te zijn vertrokken tegen advies van de artsen in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - vrouw (80) met geweld bestolen:getuigen gezocht
Publicatiedatum: 28-02-2005

De Edese politie is op zoek naar getuigen van een diefstal met geweld. Een 80-jarige vrouw uit Ede werd daarvan afgelopen vrijdag het slachtoffer van en raakte daarbij licht gewond. De diefstal vond plaats op de Rodestein tussen 15.00 en 16.00 uur. Het slachtoffer fietste over de Rodestein en zag twee jongens op een fiets die haar kennelijk wilden passeren. In het voorbijgaan rukte een van de twee de handtas van het slachtoffer uit het fietsmandje. De vrouw kwam daardoor te vallen waarbij ze lichte verwondingen opliep. Vervolgens zag ze de duopassagier er met haar tas te voet vandoor gaan richting Angerenstein. De ander fietste weg richting Weerdestein. Volgens het slachtoffer zou het gaan om twee jongens van ongeveer 14 a 15 jaar met een Zuideuropees of Noordafrikaans uiterlijk. Getuigen, die iets van het voorval hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Ede via 0900-8844 of in het politiebureau aan de Breelaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - bekeuring voor gebruik blauw zwaailicht

Publicatiedatum: 28-02-2005

De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige automobilist uit Maassluis op de bon geslingerd wegens het onterecht gebruik maken van een blauw zwaailicht. Agenten waren rond twee uur op weg naar een melding van een verkeersongeval op de autosnelweg A12 ter hoogte van Ede. Een verkeersongeval werd niet aangetroffen. Wel zagen de agenten de Maassluizenaar aan komen rijden in een auto die was uitgedost als Amerikaanse politiewagen. Bovendien bleek dat de man de beide blauwe zwaailampen in werking had. De man werd tot staan gebracht en kreeg een proces-verbaal.