Politie Limburg-Noord


Vier zaken in De Gouden Tip op L1-TV

Datum: 28-02-2005

Tijd bericht: 14:36

Plaats: Venlo / Maastricht

In de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op dinsdag 1 maart roept de politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van vier misdrijven:

Zaak 1: Overvallen op videotheken Maastricht Begin februari worden binnen enkele dagen in Maastricht diverse videotheken, o.a. aan de Ruttensingel en Via Regia overvallen. In de uitzending worden bewakingsbeelden getoond, waarop de daders te zien zijn. De politie hoopt dat kijkers hen herkennen.

Zaak 2: Overval op Rabobank Lottum Kort voor sluitingsuur wordt in Lottum de Rabobank overvallen. De dader gaat er op een oude fiets met een buit van een paar duizend Euro vandoor. Van hem worden in de uitzending herkenbare bewakingsbeelden getoond. Met hulp van de kijkers zou deze overval kunnen worden opgelost.

Zaak 3: Poging tot doodslag op politiemensen Kerkrade Als in Kerkrade een politiesurveillance ontdekt dat aan de kentekenplaten van een auto wordt gerommeld, slaan de daders op de vlucht. Er volgt een wilde achtervolging van twee donkere BMW's, waarbij twee politiemensen licht gewond raken en twee politie-auto's worden beschadigd. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

Zaak 4: Gewelddadige straatroof Echt In de nacht van carnavalsmaandag op --dinsdag wordt in Echt de 65-jarige Appie van den Bosch overvallen en neergestoken. Daarbij raakt het slachtoffer zwaar gewond en overleeft ternauwernood deze overval. Deze zaak wordt in de uitzending gereconstrueerd.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 1 maart om 17:07 uur. Diezelfde avond zijn er herhalingen om 18:07, 19:07, 20:07, 21:07 en 00:07 uur. Ook woensdag 2 maart wordt de uitzending herhaald in de dagcaroussel tussen 09:00 en 17:00 uur. De zaterdag erna tenslotte wordt het programma nog één keer herhaald om 22:00 uur.

Vanaf de eerste uitzending zijn alle zaken na te lezen op L1-text pagina 147 en staan teksten en foto's op internetsite www.degoudentip.tv. Daar zijn de onderwerpen ook in beeld en geluid te downloaden.