PERSBERICHT

Marijn van Kalmthout kiest voor BRL Light

Hoofddorp, 28 februari 2005. Marijn van Kalmthout nam vorig jaar, na tien succesvolle seizoenen, afscheid van de Formule Ford. Dat betekent niet dat de Hoofddorpse Ford-dealer zijn racecarrière heeft beëindigd. Na een geslaagde kennismaking eind vorig jaar heeft Marijn gekozen voor de BRL Light, een raceklasse waarin wordt gereden met....... Ford-motoren.

Na tien seizoenen, drie titels en maar liefst tien vice-kampioenschappen stopte Marijn van Kalmthout vorig jaar als Formule Ford-coureur. "Ik heb een gouden tijd gehad in de Formule Ford", blikt de 'Joop Zoetemelk van de autosport' terug. "Maar na een decennium is het tijd voor iets anders." Marijn koos voor de BRL Light, een klasse die voortkomt uit de Vege Series. "Vorig jaar reed ik een gastrace in de Vege Series, tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort. Het was liefde op het eerste gezicht", meent hij. "De auto en de klasse spraken mij meteen erg aan. Bovendien is het erg gezellig in de klasse, de sfeer is echt top." Het was wel even wennen, geeft de coureur toe. "Ik heb tien jaar lang in een open formuleauto gereden. Nu had ik opeens een dak boven mijn hoofd. Ik reed echter al snel competitieve rondetijden.' Enkele maanden geleden veranderde de Vege Series van naam, de klasse heet nu BRL Light. Tegelijkertijd werden de auto's technisch en optisch verbeterd. "Dat was voor mij het teken om mij voor de klasse in te schrijven ", aldus de directeur-eigenaar van Ford-dealer Van Kalmthout & Van Niel. "De BRL Light kreeg een nieuwe motor: een ultramoderne 2,3 liter Ford Racing Duratec krachtbron met 235 pk. Bovendien vormt de BRL Light vanaf dit seizoen één klasse met de BRL-V6. Dat is een klasse met auto's voorzien van een Ford Mondeo-carrosserie en een 4,0 liter Ford V6-motor met 325 pk. Voor mij als coureur en als Ford-dealer is dat om te watertanden. Zakelijk kan ik weer van mijn raceactiviteiten profiteren, net zoals in mijn Formule Ford-tijd."

Marijns trouwe race-engineer Hans Kitsz heeft de afgelopen maanden een compleet nieuwe BRL Light opgebouwd. Deze auto wordt tijdens de beurs Race & Rally, van 4 t/m 6 maart in Den Bosch, voor het eerst aan het publiek getoond. "Ik kan bijna niet wachten tot half mei, als de eerste race op Circuit Park Zandvoort wordt verreden", aldus Van Kalmthout. "Een BRL Light weegt maar 825 kilo en heeft achterwielaandrijving. Gecombineerd met de krachtige Ford-motor resulteert dat in snelle rondetijden en een vermakelijk weggedrag." Wat verwacht Marijn dit seizoen qua prestaties? "Één ding is zeker", voorspelt hij lachend. "Ik ben de grote favoriet voor de tweede plek in de eindstand!"


---

Voor de redactie: voor nadere inlichtingen: Marijn van Kalmthout, tel. (06) 53 28 04 60.

---- --