Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1a Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 40 33 2513 AA 's-GRAVENHAGE

Uw brief Ons kenmerk Doorkiesnummer W&B/SFI/05/14620

Onderwerp Datum Contactpersoon Voortgang onderzoeken verdeelmodellen 28 februari 2005
WWB

Op 5 oktober 2004 heb ik u geïnformeerd over het plan van aanpak `doorontwikkeling verdeelmodel I-deel WWB'. In dit plan van aanpak heb ik aangekondigd verder onderzoek te doen naar verbeteringen van het verdeelmodel en een aanvullend onderzoek naar de plausibiliteit van het model en dat ik in februari 2005 met nieuwe voorstellen voor het verdeelmodel 2006 zou komen.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de onderzoeken. Omdat ik het van groot belang vindt dat de onderzoeken zorgvuldig worden uitgevoerd, heb ik gemeend de onderzoekers iets meer tijd te moeten geven voor de afronding. Het betreft hier immers complexe materie, met aanzienlijke doorwerking naar de financiële huishouding van gemeenten. Ik streef ernaar u de onderzoeksresultaten de tweede week van maart 2005 toe te sturen.

Ik vind het belangrijk om u voldoende in de gelegenheid te stellen om de onderzoeksresultaten en mijn voorstellen voor de verdeelsystematiek 2006 te kunnen beoordelen. Ik stel daarom voor om, alvorens te komen met concrete voorstellen, met u in het bijzijn van de onderzoekers van gedachten te wisselen over de onderzoeksresultaten. Ik stel voor dit zo spoedig mogelijk, na ontvangst van de onderzoeksresultaten, te doen. Zodat ik, na overleg met de VNG, u tijdig mijn voorstellen kan toesturen en er voldoende mogelijkheid is om met u van gedachten te wisselen over de voorstellen.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(H.A.L. van Hoof)