Kamer van Koophandel

Nieuwe voorzitter Algemeen Directeuren Overleg kamers van koophandel

Per 1 maart 2005 is drs. Wilma M. van Ingen (47) benoemd tot voorzitter van het landelijk Algemeen Directeuren Overleg van de 21 kamers van koophandel. Zij volgt hiermee de heer drs. Gert Zandsteeg, algemeen directeur Kamer van Koophandel Haaglanden, op. Van Ingen zal deze functie vervullen naast haar functie als algemeen directeur van de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente.

Het landelijk Algemeen Directeuren Overleg fungeert als adviesorgaan voor het bestuur van de Vereniging van kamers van koophandel. De Vereniging van kamers van koophandel is het service-instituut van alle kamers van koophandel in Nederland.

Taken kamer van koophandel
De kamer van koophandel heeft drie hoofdtaken. De eerste hoofdtaak is het uitvoeren van diverse economische wetten, waaronder de handelsregisterwet. De tweede is voorlichting geven aan ondernemers, waaronder die in het MKB. De derde hoofdtaak van de kamer van koophandel is stimulering van de regionale economie en het adviseren van ondernemers en overheden op dit gebied.

Toekomst
Samen met de overheid en kennispartners werkt de kamer van koophandel aan vernieuwing van de dienstverlening aan ondernemers. Hierbij wordt voor de registratie en informatievoorziening optimaal gebruikgemaakt van de mogelijkheden die ICT tegenwoordig biedt. Voorbeelden hiervan zijn: het BasisBedrijvenRegister, het Centraal en Digitaal Handelsregister en het landelijk digitaal Bedrijvenloket.


---




Kamer van Koophandel