Digitale Gemeente Houten

Hoe nu verder met de warmtepompproblematiek

dinsdag 22 februari 2005 - Bron: Redactie SDGH

Op 3 maart praat de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling opnieuw over de warmtepompproblematiek in de wijk Hofstad. De afgelopen weken hebben zo'n ruim zestig huishoudens een e-mail naar de gemeenteraadsleden gestuurd met hun negatieve bevindingen van het comfortsysteem.

Half december meldde de gemeente dat de procesbegeleiding (bemiddeling tussen de bewoners en alle partijen) was afgerond. In hetzelfde persbericht meldde de gemeente dat volgens de eindrapportage het comfortsysteem in Hofstad I nu naar behoren lijkt te functioneren en dat het ook lijkt dat in kwalitatief opzicht een aanvaardbaar niveau is bereikt. De gemeente constateerde toen half december het gevoel te hebben dat het maximale resultaat was behaald.

Tijdens de commissievergadering van 3 maart gaan de politieke partijen in gesprek met elkaar over de rol van de gemeente bij deze problematiek. Burgers die gebruik willen maken van het inspreekrecht, kunnen zich tot donderdag 3 maart 12.00 uur melden bij het secretariaat van de griffie, telefoon (030) 63 92 785.

De directie van aannemer BAM uit Bunnik meldde vorige week dat er niets aan de hand is met het systeem en dat er geen nieuwe klachten zijn. Op 1 maart houdt GroenLinks een hoorzitting met de bewoners uit de wijk. De gemeente is daarbij aanwezig, maar BAM en exploitant Eneco waarschijnlijk niet.

Persbericht van 15 december

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).