Océ

Océ en Gandinnovations sluiten Verkoop- en Service Overeenkomst

Verkoop en service van de Jeti 3300 en Jeti 5000 (zeer) grootformaat printers naar Océ

Océ heeft met Gandinnovations een overeenkomst gesloten aangaande de verkoop en het onderhoud van de Jeti 3300 en Jeti 5000 grootformaat (solvent) inkjet printers van Gandinnovations. De overeenkomst betreft in Europa de landen België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk en daarnaast ook de Verenigde Staten.

De Gandinnovations Jeti 3300 is een (solvent based) inkjet printer met een werkbreedte van 3,3 meter. Bij een resolutie van 300 dpi in vier kleuren produceert de machine tot 60 m² per uur. Een zeskleuren versie is beschikbaar met een printsnelheid tot 45 m² per uur. De Gandinnovations Jeti 5000 heeft een werkbreedte van 5,1 meter en heeft in zes kleuren een productiecapaciteit tot 70 m² per uur. Beide modellen printen op een grote verscheidenheid aan materialen, variërend van versterkt en drukgevoelig vinyl tot textiel, canvas en jute. De solvent-gebaseerde inkt garandeert een UV-bestendigheid, ongelamineerd, tot drie jaar, afhankelijkheid van de condities waaronder de print wordt toegepast.

Klaas Brons, marketing manager Display Graphics Systems bij Océ-Nederland, beschouwt de Jeti printers als een welkome aanvulling op het Océ assortiment. "Ze voegen 'super grootformaat' toe aan onze systemen voor buitenpresentaties. Dankzij deze toevoeging biedt Océ voor outdoor toepassingen het breedste assortiment aan mogelijkheden dat de markt kent. In inkjet en laser; met rollenprinters en flatbed printers; in lage en hoge volumes."

Ook Gandinnovations is meer dan tevreden over de overeenkomst. Directeur Hary Gandy hierover: "We zijn trots op wat we in twee jaar ontwikkeling met de Jeti-lijn hebben bereikt. De systemen zijn nu marktrijp. Daarom zijn we des te gelukkiger met de samenwerking met Océ. Océ beschikt over uitgebreide verkoop- en service voorzieningen, die de beschikbaarheid van onze producten zeker ten goede zullen komen en die er voor zullen zorgen dat we de Jeti lijn naar weer een volgend niveau kunnen ontwikkelen."

Over Gandinnovations
Gandinnovations is opgericht door één van de pioniers in de printerindustrie, James Gandy, die sinds 1991 betrokken is bij de ontwikkeling van zeer grootformaat printers. Hij was ook oprichter van Signtec, waarmee hij meer dan tien jaar geleden de eerste vijf meter, tweezijdige 'airbrush printer' introduceerde en in 1997 de Salsa solvent inkjet printer uitbracht. De Jeti 3300, de eerste van de Jeti lijn van Gandinnovations, kreeg in 2002 met zijn introductie tijdens de SGIA/DPI expositie in St Louis (Missouri). Sindsdien is de Jeti 3300 de populairste machine in zijn klasse geworden. Wereldwijd zijn er 175 geìnstalleerd.
Gandinnovations heeft vestigingen in de VS, Canada, Mexico, India, Dubai en Belgiè.