ARINSO NEDERLAND B.V.


Persbericht 3 maart 2005

PGGM brengt salarisverwerking onder bij ARINSO

ARINSO implementeert eerste Nederlandse PeopleSoft Payroll voor pensioenverzekeraar PGGM

ROTTERDAM - ARINSO Nederland B.V. voert vanaf januari 2005 de salarisverwerking uit voor pensioenverzekeraar PGGM. Het servicecontract omvat de uitvoering van de PGGM payroll op basis van ARINSO's Integrated Payroll Services. Dit is een full service dienstverlening waarbij ARINSO het beheer en onderhoud van het salarissysteem overneemt en zorgdraagt voor de maandelijkse salarisverwerking voor de 1200 PGGM medewerkers.

De salarisverwerking wordt verzorgd op basis van de door ARINSO ingerichte PeopleSoft Payroll. PGGM is de eerste Nederlandse organisatie die gebruik maakt van de payroll applicatie van PeopleSoft. De pensioenverzekeraar maakte reeds gebruik van de HRMS applicatie van PeopleSoft. Tegelijkertijd met de inrichting van het salarissysteem verzorgde ARINSO in het najaar van 2004 een upgrade van het PeopleSoft HRMS systeem.
Naast de salarisverwerking verzorgt ARINSO het functioneel applicatiebeheer van de PeopleSoft Payroll en het technisch beheer van zowel de Payroll als PeopleSoft HRMS.

Henri van de Flier, programmamanager HR bij PGGM: 'Door de individualisering van arbeidsvoorwaarden wordt salarisverwerking steeds complexer. Ook het onderhoud van het loonmodel vraagt meer expertise. Daarom hebben we het grootste deel uitbesteed aan ARINSO. Bovendien hebben we nu een geïntegreerde HR- en salarisadministratie, waardoor de verschillende maandelijkse interfaces met het salarissysteem zijn vervallen en de gebruikers nu altijd direct terugkoppeling hebben van de salarismutaties.'
Andy Verstelle, managing director van ARINSO: 'Oracle/PeopleSoft garandeert ondersteuning van de PeopleSoft applicaties tot 2013. Hiermee is aangetoond dat PeopleSoft een stabiele, toekomstvaste oplossing is. De Nederlandse payroll applicatie is hiermee een interessante optie voor de vele PeopleSoft gebruikers die toe zijn aan een geïntegreerd HRM systeem.'

Over PGGM
PGGM verzorgt de pensioenregeling voor ruim 1 miljoen premiebetalenden, 165.000 pensioengerechtigden en 600.000 oud-werknemers in de sector zorg en welzijn. Het belegd vermogen bedraagt momenteel rond EUR 60 miljard.

Over ARINSO
ARINSO Nederland B.V. is onderdeel van ARINSO International (Euronext Brussel: ARIN), een wereldwijde HR Services partner die innovatieve HR services en IT-oplossingen levert aan middelgrote en grote (inter)nationale werkgevers. ARINSO streeft naar HR Excellence door Strategisch Advies, Outsourcing Services en Technology Integration Services. Bij ARINSO International werken ruim 1.800 medewerkers in 22 landen, waarvan circa 270 in Nederland. In 2004 is de geconsolideerde netto omzet gegroeid tot ruim Euro 153 miljoen. ARINSO is gespecialiseerd in het ondersteunen van haar klanten bij het vormgeven en exploiteren van hun HR-beleid en -operatie alsmede het realiseren van innovatieve ICT toepassingen en HR Shared Services.


-------------------------------- EINDE
PERSBERICHT -------------------