Eemland zuid, 08.50 uur

Utrecht 03-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Uit de bocht

WOUDENBERG - Op woensdag 2 maart raakte een auto op de verkeerde weghelft en kwam daar in botsing met een tegenligger.

Rond 21.50 uur reed een 51-jarige automobilist uit Elim over de Geeresteinselaan, komende uit de richting van Woudenberg. In de bocht bij de Vieweg begon de auto te glijden, kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht en botste daar op een tegenligger, een
21-jarige automobilist uit Woudenberg.

Toen de politie ter plaatse was, kwam er opeens een steekvlam onder de motorkap van de auto van Woudenberger vandaan. De brand kon echter snel worden geblust.

Beide betrokkenen werden door het personeel van een toevallig passerende ambulance gecontroleerd. De 51-jarige automobilist had wel last van zijn borst, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De Woudenberger is met vermoedelijk een hersenschudding met de ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht en is daar ter observatie opgenomen. Beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn weggesleept.

Fietsverlichtingscontrole

AMERSFOORT - Op woensdag 2 maart heeft de politie van 21.15 uur tot
22.00 uur een fietsverlichtingscontrole op de Meridiaantunnel gehouden. Zestien fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd.

Negen boetes

AMERSFOORT Op woensdag 2 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij nog negen boetes had openstaan.

Rond 07.45 uur zagen politiemensen een automobilist over de Nijverheidsweg noord rijden. Bij navraag van het kenteken bij de meldkamer bleek dat de tenaamgestelde van de auto meerdere boetes had openstaan. De bestuurder, een 31-jarige man uit Amersfoort, bleek inderdaad de eigenaar van de auto te zijn en hij werd aangehouden.

Nadat door een familielid de verschuldigde ruim 750,- waren voldaan, mocht de Amersfoorter het politiebureau verlaten.

In de sloot

LEUSDEN Op woensdag 2 maart raakte een automobilist van de weg.

Rond 19.00 uur reed een 53-jarige automobilist uit Amersfoort over de Groene (eigenlijk toen witte) Zoom in de richting van de voetbalvelden. In een bocht gleed de auto ten gevolge van de sneeuw rechtdoor de sloot in. De bestuurder bleef ongedeerd, maar de auto liep blik- en waterschade op. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.