Ingezonden persbericht


Gouda, 3 maart 2005

Kantoor- en bedrijfsruimte aan de A2 in Utrecht-Papendorp

AM Vastgoed ontwikkelt transparant en veelzijdig gebouw voor KPN

KPN betrekt in 2007 een kantoor- en bedrijfsgebouw op de Utrechtse kantorenlocatie Papendorp dat speciaal voor haar is ontwikkeld door AM Vastgoed. KPN huurt het gebouw van 14.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak voor een periode van tien jaren. AM Vastgoed voert besprekingen met een belegger over de verkoop van het gebouw.

Het nieuwe gebouw voor KPN verrijst direct aan de A2. Het bestaat uit twee gebouwen van negen en tien verdiepingen, die ruim dertig meter uit elkaar staan. Zij zijn op de begane grond en de eerste etage met elkaar verbonden door een ruime entreehal, die half verdiept is aangelegd. De gebouwen zijn eveneens met elkaar verbonden door een overbrugging op de zesde, zevende en achtste verdieping. Zo ontstaat in lijn met het stedenbouwkundig plan voor Papendorp een transparant en tevens spectaculair ogend gebouw.
De bouw start in de tweede helft van dit jaar; oplevering vindt plaats in de eerste helft van 2007. De ontwikkeling bestaat voor circa zeventig procent uit kantoren en voor het overige uit bedrijfsruimte. Er zijn ruim 270 parkeerplaatsen voorzien, die uit het zicht in een half verdiepte parkeergarage zijn gesitueerd.

Keuze voor AM
De keuze van KPN voor het plan van AM Vastgoed is gebaseerd op ontwerpkwaliteit, financiële voorwaarden en ervaring met eerdere projecten voor KPN, zoals de ontwikkeling van het hoofdkantoor aan het Maanplein in Den Haag. Het nieuwe gebouw voor KPN wordt ontwikkeld naar een concept van architectenbureau Veenendaal Bocanet + partners en T+T Design, de in house ontwerpgroep van AM. De kantorenlocatie Papendorp ligt direct aan het knooppunt van de A2 en A12 en is onderdeel van Utrecht-Leidsche Rijn. Op Papendorp ontwikkelde AM Vastgoed recent enkele beeldbepalende kantoren voor bedrijven uit de ICT-sector. Daartoe behoren de kantoren van HP Nederland (40.000 m2), Cap Gemini (50.000 m2) en Atos Origin (40.000 m2). Deze projecten passen in het beleid van AM Vastgoed om zich in de markt van bedrijfshuisvesting te richten op maatwerkontwikkelingen voor eindgebruikers.

Profiel AM
AM Vastgoed maakt deel uit van AM NV (voorheen Amstelland MDC), dat op Europese schaal actief is in de gebiedsgerichte ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren(parken). De beursgenoteerde onderneming (Euronext, Amsterdam), met een omzet van 1,1 miljard en een nettoresultaat van 75 miljoen in


2003, heeft een vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa. AM heeft projecten in voorbereiding en in uitvoering in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Groot-Brittannië , Spanje, Portugal, Italië, Tsjechië, Hongarije, Polen en Turkije. Deze zijn toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur.
De projecten van AM hebben wereldwijd erkenning verworven met prestigieuze internationale prijzen (MIPIM, ICSC en ULI) voor onder meer de Kalvertoren en kantoor Forum (Amsterdam), het Beursplein (Rotterdam), het Statenplein (Dordrecht), Regenboog Park (Tilburg), Armazens do Chiado (Lissabon) en Almada Forum (Lissabon).

Noot voor de redactie,