Ingezonden persbericht

Den Haag, 03-03-2005

Persbericht: T-Mobile verbetert resultaat in 2004

T-Mobile Netherlands presenteert vandaag de jaarcijfers over 2004. Ondanks de toegenomen concurrentie is T-Mobile opnieuw flink gegroeid. In 2004 groeide het aantal klanten met bijna 14 % (274.000 nieuwe klanten) tot 2,26 miljoen eind 2004. De netto omzet bedroeg EURO 1,046 miljard. Prijsconcurrentie op met name de PrePaid markt leidde tot een lichte daling van de gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) tot EURO 35,-. Het operationeel resultaat (EBITDA) steeg daarentegen van EURO 45 miljoen over 2003 naar EURO 127 miljoen over 2004. T-Mobile investeerde in 2004 EURO 138 miljoen in haar mobiele netwerken, WiFi Hotspots en eigen winkels.

Hans van Leeuwen, Financieel Directeur van T-Mobile Netherlands: 'T-Mobile heeft in 2004 de groei van het klantenbestand kunnen doorzetten tot inmiddels 2,3 miljoen klanten. Daarmee versterkt T-Mobile haar positie in de top drie van mobiele aanbieders in Nederland. De netto omzet passeerde de grens van EURO 1 miljard. De gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) bedroeg EURO 35,- en stond onder druk door de sterk toegenomen prijsconcurrentie op met name de PrePaid markt. Mede door de invoering van een nieuw prijsplan (T-Mobile PrePaid After3) wist T-Mobile evenwel het aantal PrePaid klanten te vergroten met 123.000. De kosten voor acquisitie van nieuwe klanten stegen tot gemiddeld EURO 180. Desondanks werd over 2004 een operationeel resultaat behaald van EURO 127 miljoen. Dit is het gevolg van strikte beheersing van operationele kosten en het feit dat T-Mobile in 2004 de vruchten plukte van de groei van het aantal klanten het jaar ervoor.'

Investeringen
T-Mobile investeerde in 2004 EURO 138 miljoen. Het grootste deel werd geinvesteerd in uitbreiding van het GSM/GPRS netwerk, het netwerk van WiFi HotSpots en de aanleg van het UMTS netwerk. Zo werden 300 extra antennesites in gebruik genomen waardoor de capaciteit van het netwerk werd vergroot en de dekking in gebouwen en tunnels werd geoptimaliseerd. T-Mobile investeert ook in een netwerk van WiFi HotSpots waardoor gebruikers toegang hebben tot een draadloos internet op breedband snelheid. Eind 2004 telde het netwerk 222 HotSpots en onlangs tekende T-Mobile een overeenkomst voor de aanleg van HotSpots in alle ruim 200 McDonalds restaurants in Nederland. T-Mobile is in 2004 gestart met het openen van eigen winkels. Per eind 2004 waren er zeven winkels geopend. In 2005 gaat T-Mobile verder met het openen van winkels en eigen verkooppunten bij onafhankelijke dealers.

Over T-Mobile
T-Mobile, het wereldwijde mobiele netwerk, heeft in Nederland 2,3 miljoen klanten (31 december 2004) en is daarmee de nummer 3 op de Nederlandse markt. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile beschikt in Nederland over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een snel groeiend aantal HotSpots, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding.

T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld. Als een van Deutsche Telekom's drie strategische bedrijfsonderdelen, concentreert T-Mobile zich op de meest dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. Eind 2004 maakten meer dan 121 miljoen mensen gebruik van de mobiele communicatie diensten van bedrijven waarin T-Mobile of Deutsche Telekom een meerderheids- of minderheidsbelang hebben. T-Mobile is de enige mobiele communicatie aanbieder ter wereld met transatlantische dienstverlening.

Meer informatie:

T-Mobile Netherlands BV
Henny van der Heiden
Telefoon: 06 1409 6666
E-mail: pers@t-mobile.nl
Persberichten op de site: www.t-mobile.nl