Gemeente Hardenberg

Maart 2005 - No Neem naar voormalig politiebureau

No Neem naar voormalig politiebureau

Perstbericht, 2 maart 2005

Het huidige pand waarin Jongerencentrum No Neem is gevestigd wordt op korte termijn gesloopt om plaats te maken voor de realisatie van het Masterplan. Door sloop van het huidige pand zouden jongeren in Hardenberg geen 'eigen' honk meer hebben. De gemeente heeft daarom veel tijd gestoken in het vinden van een geschikte lokatie voor No Neem. Deze is nu gevonden in het pand van het voormalig politiebureau.

Het pand aan het Stephanusplein kan met enkele kleine aanpassingen en via plaatsing van een extra noodunit tijdelijk worden gebruikt als jongerencentrum. Ondertussen zal verder worden gezocht naar een definitief onderkomen. Als gevolg van de komst van het jongerencentrum No Neem in het voormalige politiebureau heeft de Lokale Omroep Reest & Vecht zich bereid gevonden wat ruimte af te staan.

Met de komst van het jongerencentrum No Neem in het voormalig politiebureau wil de gemeente voorkomen dat jongeren gaan 'hangen' op straat. Door voor professionele opvang te zorgen kan worden voorkomen dat er overlast ontstaat. Hiermee wordt in belangrijke mate een bijdrage geleverd aan het voorkomen van een negatief beeld van jongeren bij het winkelend publiek en de ondernemers in het centrum.