Politie Drenthe

A28 0nweerstaanbaar voor hardrijders

Assen 03-03-2005 - Maar liefst zon 560 automobilisten mogen de komende tijd rekenen op post van het bekende en door velen zo verguisde Centraal Justitieel Incasso Bureau uit Leeuwarden.

Ze werden geflitst bij een radar snelheidscontrole op de A28 bij Lageveen, tussen Meppel en Hoogeveen. De enige autosnelweg naar het Noorden oefent kennelijk op veel automobilisten een onweerstaanbare drang uit om het gas nog maar eens in te trappen.

Veel automobilisten vinden dat een autosnelweg als een veilige weg mag worden beschouwd. Op zich is dat waar. Toch zijn er in 2004 op het Drentse gedeelte van de A28 rond 325 verkeersongevallen geteld. Bij die ongevallen vielen 3 doden en belandden er meer dan 60 mensen in het ziekenhuis.

Bij veel van die ongevallen kan een vermoedelijk te hoge snelheid mede worden aangemerkt als oorzaak.

Bij de controle van afgelopen maandag zijn 3850 autos gecontroleerd. Bijna 15 procent overtreders dus.

Drentse VROS bij wegmisbruikers
Binnenkort zendt SBS6 in het programma wegmisbruikers opnamen uit van het Drentse video team. De opnamen daarvoor worden deze week en de komende weken gemaakt. De Video Registratie Onopvallende Surveillance van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld wordt daarvoor tijdens de normale werkzaamheden in de provincie Drenthe gevolgd door een filmploeg van de omroep.

De afgelopen week heeft de bemanning van de VROS drie rijbewijzen ingenomen van automobilisten die de maximum snelheid met meer dan 50 kilometer per uur hebben overschreden.

Een 57 jarige automobilist uit Arkel spande de kroon. Hij werd op de A37 bij Zwinderen op de video vastgelegd bij een geregistreerde snelheid van bijna 200 kilometer per uur.

Een 59 jarige automobilist uit reed met een snelheid van 139 kilometer per uur over de Verlengde Herendijk, waar maximaal 80 is toegestaan.

Op de N375 bij Ruinen werd een 21 jarige automobilist uit Pesse geklokt op 141 kilometer per uur. Dat was 61 kilometer boven de maximum snelheid.

Controles komende week
De komende week staan bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 4 maart is er een gordel en roodlicht controle in Emmen. Zaterdag 5 maart is er een alcohol en gordelcontrole in Assen. Zondag 6 maart staat de radarauto op de Nobellaan, de Maria in Campislaan en de Overcingelaan in Assen.
Maandag 7 maart is er een radar snelheidscontrole op de N37 vanaf Holsloot in de richting Duitsland en op de N48 vanaf Hoogeveen in de richting Overijssel.
Dinsdag 8 maart is er een snelheidscontrole op de N34 tussen Holsloot en Gieten en op het traject Gieten / De Punt.
Woensdag 9 maart staat de radarauto op de Alteveerstraat, de Hoogeveenseweg en de Pesserstraat in Hoogeveen. Donderdag 10 maart is er s middags en s avonds een radar snelheidscontrole op de A28 tussen Hoogeveen en Assen. Er wordt in beide richtingen worden gecontroleerd.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen