Gemeente Leeuwarden

Studenten willen record sneeuwbalgevecht breken

Bron: Studentenvereniging Osiris (03-03-2005) Osiris is klaar voor de strijd!!

Op 3 maart om 17.00 uur probeert de studentenvereniging Osiris op het Zaailand het ruim 2 jaar oude Zwitserse record sneeuwballengevecht, op te breken. De poging zal niet in aanmerking komen voor een vermelding in het Guinness Book of World Records. Notarissen en de relatief hoge kosten zijn een dergelijk lolletje niet waard.

Het is een leuk geintje, waar iedereen zijn frustratie kwijt kan en veel plezier aan kan beleven, aldus de initiatiefnemers. Het tijdstip van 17.00 uur leent zich goed voor een zakelijke confrontatie. Collega's kunnen vanuit het kantoor zo het Zaailand op. Osiris hoopt dan ook op een enorme toestroom van het Leeuwarder publiek.

De studenten van Osiris verbonden aan het van Hall instituut bevonden zich juist in een belangrijke tentamen herkansingsweek en ondervinden de nodige hinder van de sneeuwval. Ze proberen er op deze mannier nog maar het beste van te maken.

De sneeuwbal strijd kreeg ooit 2.473 deelnemers (1.162 tegen 1,311) aan het front. De strijd vond plaats in Triel Zwitserland op 18 januari, 2003. Twee bunkers van elk 20 meter breed was de enige barricade naar een voltreffer. De strijd duurde 10 minuten en werd gevolgd door lokale en nationale kranten.