Ingezonden persbericht

Steunpunt binnenvaart

ROTTERDAM, 20050303 -- Steunpunt Binnenvaart Het bestuur van de stichting Algemene Maatschappij voor Varenden (AMVV) heeft een binnenvaartbreed steunpunt opgezet dat binnenvaartondernemers als 'bruggetje naar de wal' hulp kan bieden bij ongevallen en sociaal maatschappelijke vragen en problemen. Er is een parttime coördinator aangesteld die ook het vrijwilligerswerk gaat ondersteunen en uitbreiden.


Aanleiding voor het initiatief is het stopzetten van de overheidssubsidie aan de welzijnsorganisaties in de binnenvaart. Het steunpunt verwijst waar mogelijk naar regelingen en instanties aan de wal, maar de hulpvragen worden steeds complexer en het reguliere maatschappelijk werk is vaak onvoldoende op de hoogte van specifieke omstandigheden van de varende ondernemer.
Het steunpunt, dat 24 uur per dag bereikbaar is, is vanaf 1 maart gevestigd bij Kantoor Binnenvaart in Rotterdam, de grootste vertegenwoordiger van de zelfstandige binnenvaart. De kosten worden vooralsnog betaald door de AMVV, maar afhankelijk van de resultaten en ontwikkelingen wordt naar aanvullende/vervangende financieringsbronnen gezocht.




Ingezonden persbericht