SOLD OUT B.V.

Com.Plot presenteert Nederlandse premiere van Crimps Treatment

Jonge theatermakers werken samen met gerenommeerde acteurs

tg COM.PLOT brengt op donderdag 3 maart 2005 in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden de Nederlandse première van TREATMENT, het toneelstuk dat in Engeland de doorbraak betekende van auteur Martin Crimp (1956). Hij staat sindsdien te boek als één van de grote talenten van de jonge Britse golf. In 1997 brak Crimp internationaal door met Attemps on her life en sindsdien wordt hij in Europa veelvuldig gespeeld, in Nederland o.a. door Toneelgroep Amsterdam (Haar leven, haar doden) en ZT Hollandia (Het Land). tg COM.PLOT werkt voor deze productie samen met zowel jonge als met zeer ervaren theatermakers zoals Jacques Commandeur en Joop Wittermans. TREATMENT is een co-productie van Stadsschouwburg De Harmonie (Leeuwarden), de Toneelschuur (Haarlem), Theater aan het Spui (Den Haag), Theater Bellevue (Amsterdam) en het Grand Theatre (Groningen). Het stuk wordt in deze vijf theaters in Nederland telkens een week lang gespeeld in een bijzondere enscenering onder regie van Jos Thie.

TREATMENT
Treatment is een eigentijds stuk over de tirannie van de amusementsindustrie en de corrumperende werking van het instant stardom. In de regie van Jos Thie beschrijft Treatment een wereld waarin de amusementsindustrie haar honger naar entertainment stilt met steeds nieuwe mensenlevens, die ze vervolgens misbruikt en weer uitbraakt.
In de bijzondere vormgeving van Sjoerd Wagenaar, waarbij het publiek op tribunes rondom de toneelvloer plaatsneemt, krijgt men letterlijk de verschillende kanten van deze actuele themas voorgeschoteld.

tg COM.PLOT
tg COM.PLOT is een jong theatergezelschap onder leiding van Nana de Graaff en Rosa Knaup. TREATMENT is de vierde productie van tg COM.PLOT. Daarbij kiest het gezelschap steeds voor nieuwe of nog onbekende teksten met actuele, maatschappelijk betrokken inhoud. Per project worden andere makers aangetrokken afhankelijk van de specifieke kenmerken van de productie. In 2003 maakten ze de voorstelling Der Dames Verzet, over de controversiële verzetsheldin Esmée van Eeghen. Het stuk werd geschreven door Erik-Ward Geerlings, in regie van Lidwien Roothaan. De voorstelling werd bekroond met de Toneelkijkerprijs 2003 van Theater a/h Spui in Den Haag. In het seizoen 2005/2006 laat tg COM.PLOT een nieuw stuk schrijven door Don Duyns. Het wordt een explosief acteursstuk, een voorstelling over dertigers, idealisme, radicalisering en geweld in een regie van Titus Muizelaar.

Zie ook www.tgcomplot.nl

Voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Wolter Lommerde, SOLD OUT!, tel. 020 448 0931 / mobiel 0620 400237, of per email wolter@soldoutmarketing.nl

TREATMENT van tg COM.PLOT
Een jonge vrouw (Anna) verkoopt haar levensverhaal aan een filmproductiebureau en probeert zo te ontsnappen aan haar man én hun armzalig bestaan. Het trendy koppel dat dit bedrijf runt, ruikt succes en gaat met de jonge vrouw en haar verhaal meedogenloos aan de haal. Een aan lager wal geraakte scenarioschrijver met voyeuristische neigingen, een zwarte steenrijke Hollywood-acteur en een ambitieuze stagiaire worden ingeschakeld om het verhaal van de jonge vrouw in een succesvolle film te veranderen. Terwijl Anna vastberaden is haar nieuwe vrijheid te behouden gaat haar man tot het uiterste om haar terug te krijgen.
Zo ontspint zich een web van intriges en manipulaties waar geen van de personages aan kan ontsnappen. Het leven zoals ze het kenden is voorgoed voorbij en geen van allen kan bevatten wat er voor in de plaats is gekomen.

TREATMENT wordt gespeeld door

Jacques Commandeur - Quinten
Sander Commandeur - Arthur
Nana de Graaff - Janneke
Liesbeth Groenwold - Nicky e.a
Kasper Kapteijn - Simon
Rosa Knaup - Anna
Dennis Rudge - John e.a
Joop Wittermans - taxichauffeur

Tekst Martin Crimp
Vertaling Aletta Becker
Regie Jos Thie
Vormgeving Sjoerd Wagenaar Kostuumontwerp Freija Wouters
Composities Peter Sybenga
Lichtontwerp Bernd Wouthuysen Video-ontwerp Ania Harre
Productieleiding Elly Jonker
Voorstellingsleiding Annemarie Guijs Techniek Henrïet Huisman; Ramon Snel Techniekassistentie Noortje van de Wall Perné Uitvoering kostuums Tanja Breunis
Ontwerp & uitvoering
tribunes Quirijn Smits en Bretton Murray

Coproducenten: Het Grand Theatre (Groningen), Stadsschouwburg De Harmonie (Leeuwarden), Theater Bellevue (Amsterdam), Theater a/h Spui (Den Haag) en de Toneelschuur Haarlem Marketing & publiciteit Wolter Lommerde / SOLD OUT! Coördinatie ckv Noortje Sluyter en Safka Overweel Website Remmert Schuursma en John Bosch Artistieke leiding Nana de Graaff en Rosa Knaup Zakelijke leiding Marc Meijer/ Theaterzaken Via Rudolphi
Producent tg COM.PLOT

Deze voorstelling is mede tot stand gekomen dankzij FAPK, VSBfonds, Provinsje Fryslân, FPPM, LIRAfonds, Gemeente Leeuwarden.

27 jan 05 15:35