Ingezonden persbericht


Persbericht

Seminar SGML/XML Users Group Holland - XML en brokering: concept en praktijk

3 maart 2005

Wognum, 3 februari 2005 -- De SGML/XML Users Group Holland organiseert op 3 maart 2005 een seminar over XML en brokering. De presentaties gaan over de inzet en ondersteuning van XML messaging-standaarden in brokers in de praktijk.

De meeste berichtenmakelaars of brokers zijn in staat om vele typen protocollen en berichtformaten te verwerken. Formaten zijn om te zetten, bijvoorbeeld van XML naar legacy, en berichten zijn te routeren binnen en tussen organisaties. XML messaging-standaarden zoals ebMS bieden een neutraal platform om op transparante wijze berichten en gegevens tussen partijen uit te wisselen. Deze twee invalshoeken voor informatie-uitwisseling zijn met elkaar te combineren. Door de (interne) standaardisatie op XML en met ondersteunende brokerdiensten is het mogelijk bedrijfsprocessen en workflows automatisch op elkaar af te stemmen zonder daarbij direct afhankelijk te zijn van applicaties en vendors. Voorwaarde is hierbij wel dat de brokers die worden ingezet in deze architectuur de open XML standaarden volledig ondersteunen.

In het seminar 'XML en brokering' van de SGML/XML Users Group Holland worden de mogelijkheden en toepassingen van message en/of integration brokers nader bekeken. In de inleiding wordt ingegaan op de achtergronden van XML in relatie tot brokering en er worden enkele typische architecturen besproken. In de cases worden twee gerealiseerde projecten behandeld waarin XML messaging met ondersteuning van een broker is toegepast. De gekozen oplossing en de 'lessons learned' komen in deze presentaties aan bod. De inleiding wordt verzorgd door Marcel Noordzij, management consultant bij "42". De praktijkcases worden gepresenteerd door Software AG en Microsoft.

De Users Group biedt, zowel leden als niet-leden, de gelegenheid kennis op te doen en ervaring te delen in verschillende disciplines met als bindend element de standaarden en technieken rondom XML (eXtensible Markup Language). Tijdens het seminar zal de nadruk liggen op de toepassing van XML en brokering in innovatieve projecten.

SGML/XML Users Group, Postbus 20, 1687 ZG WOGNUM
Informatie: www.XMLHolland.nl of telefoon: 0620 44 54 01

Agenda-informatie:
SGML/XML Users Group seminar: XML Brokers
3 maart 2005, aanvang 14.00 uur
Locatie: Software AG, Marconibaan 12, 3439 MS Nieuwegein Informatie: www.XMLHolland.nl of telefoon: 0620 44 54 01

Over SGML/XML Users Group
De SGML/XML Users Group Holland is een kennisplatform met leden die zich richten op het creëren, delen en onder de aandacht brengen van voorhoedekennis over de toepassingsmogelijkheden van SGML/XML. Neem voor meer informatie over de SGML/XML Users Group contact op via de website www.XMLHolland.nl of telefoon: 06 533 57 243

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Jakob Brons, tel.: 055-3663034, e-mail: jakob@influx-pr.com.