MOJO CONCERTS
http://www.mojo.nl

Lama's op Laughing Matters Enschede

PERSBERICHT

Delft, 3 februari 2005

Lama's op Laughing Matters Enschede

Op 3, 4 en 5 maart zal op de Universiteit Twente voor de derde keer het humorfestival Lauhing Matters Enschede gehouden worden. In vier zalen zijn gedurende dit weekend meer dan dertig acts te zien op de het gebied van cabaret, stand-up comedy, impro-theater, fysiek-theater en straattheater.

Op de openingsdag staan de Lama's geprogrammeerd. Dit succesvolle programma won de Cabaretaward voor beste cabaret-televisieprogramma 2004 en greep net naast de Gouden Televizierring. Arie Koomen, Sara Kroos, Ruben v/d Meer en Tijl Beckand nemen onder leiding van Patrick Lodiers de improvisaties voor hun rekening.

Andere acts op dit festival zijn o.a. Guido Weijers, Rooyackers, Kamps & Kamps, Boom Chicago, Roué Verveer, winnaar van Cameretten Anuar Aluoad Abdelkrim, winnaar van het Leids Cabaretfestival Micha Wertheim, Delfts Blok, Ilse Waringa, Alkemade & Bloemen en Jim Speelmans. Uit New Zeeland komt Bob Maclaren en Engeland levert Steve Rawlings en Men in Coats twee acts die internationaal aan de top staan als het gaat om visuele-comedy.

Daarnaast zal er net als vorig jaar een comedy-marathon worden gehouden. Dit keer worden op zaterdag 5 maart alle afleveringen van de legendarische serie The Young Ones vertoond.

De gemeente Enschede is dit jaar voor het eerst betrokken bij Laughing Matters Enschede. Naast BNN en de Universiteit Twente is de gemeente een belangrijke partner, zeker als het gaat om de groei van het festival. Organisator Tijl Beckand (programmeur van o.a. Lowlands, BIG Night of Comedy en Crème de la Creme) wil de komende drie jaar nemen op het Laughing Matters Enschede op de Europese festivalkaart te zetten. Doel is om het festival uit te laten groeien tot één van de grootste humorevenementen van Europa.

Een impressie van het festival zal op 23 maart bij BNN op Nederland 2 worden uitgezonden. Via de radio is een verslag te horen op 5 maart op 3FM in het programma Spam.

Laughing Matters Enschede
Festival of Fun met meer dan 30 acts
3, 4 en 5 maart Vrijhof Cultuurcentrum, Universiteit Twente Aanvang: 19.30 uur / einde: 01.30 uur
Reserveren: 053 489 8002 of www.laughingmatters.nl Dagkaarten: Euro 15,- of Euro 13,- (met korting)

noot voor redactie,