Rondetafel-discussie over Information integrity en corporate governance

donderdag 3 maart

Beste redacteur,

Als gevolg van een breed uitgemeten reeks financiële schandalen zijn consumenten, beleggers en zakenpartners in toenemende mate bezorgd over de integriteit van informatie. Wet- en regelgevers hebben hierop gereageerd onder meer door het instellen van sterk regulerende wetgeving als Sarbanes-Oxley en de afgelopen maand van kracht geworden Code-Tabaksblat. De consequenties van deze regels zijn enorm, voor de financiële verslaglegging en het financieel management, alsook voor netwerkbeveiliging en IT-infrastructuur.

Corporate governance wetgeving - incl. Sarbanes-Oxley, Tabaksblat, Basel II, the International Accounting Standards, The Data Protection Act, The Turnball Report en de EU Money Laundering Regulations - legt grote druk op de bestuurders van ondernemingen.

ICT en informatiebeveiliging spelen een grote rol bij deze corporate governance. ICT wordt een directe verantwoordelijkheid voor het topmanagement, met onderdelen als risicobeheer, rapportage en controle, testen en trainen. Maar, ofschoon de wetgeving al lang en breed klaar is, is het nog maar de vraag hoe ver bedrijven ermee zijn.

Wat is de situatie in Nederland? Hoe kijken bedrijven aan tegen de te nemen maatregelen? Wat zijn de organisatorische en ICT-consequenties? Nationaal en Internationaal? En wat zijn de juridische risico's en is iedereen daar wel voldoende van doordrongen. Welke sectoren zijn verder dan anderen? En hoe doet Nederland het ten opzichte van de rest van Europa? Zijn bedrijven wel voldoende op de hoogte? Hoe vinden audits plaats? Valt er nog meer regelgeving te verwachten? Zitten er ook nog financiële voordelen aan alle maatregelen?

Kortom: voldoende vragen om een groep van deskundigen, allen vanuit een andere optiek betrokken bij het fenomeen corporate governance en compliance, eens met elkaar aan tafel te zetten voor een rondetafel-discussie over dit onderwerp.

Op donderdag 3 maart a.s. zullen van 10.30 tot 13.00 uur de volgende heren met elkaar en met de aanwezige journalisten in discussie gaan over corporate governance, IT en de stand van zaken:


* Patrick Dalvinck, Managing Director van Symantec Benelux zal ingaan op het fenomeen Information Integrity.
* Coks Stoffer, Algemeen Directeur van EDS Nederland kijkt hoe organisaties in Nederland en daarbuiten hun compliance-trajecten aanpakken.
* Tim Stevens, Advocaat en Partner bij Allen & Overy zal ingaan op de juridische consequenties gerelateerd aan de risico's.
* Prof. dr. Edo Roos Lindgreen RE, Hoogleraar IT en Auditing UvA en Partner bij KPMG, zal vanuit de auditor toelichten hoe bedrijven het doen op dit gebied, hoe audits plaatsvinden en waar bottlenecks liggen.

De discussie vindt plaats in het Rosarium, Amstelpark 1 in Amsterdam.

U kunt zich aanmelden door op deze e-mail te antwoorden. U ontvangt dan zo snel mogelijk een bevestiging en een routebeschrijving.

Ik hoop u de 3e te mogen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,
Winnie Silvertand

Whizpr
Kantoorkasteel de Binnenhaven
Binnenhaven 1
6709 PD Wageningen
The Netherlands

tel.: +31 (0)317 410 483
mobile: +31 (0)6 204 91 586

winnie@whizpr.nl
www.whizpr.nl