EVD

Seminar Zakendoen via internationale financieringsinstellingen, 3 maart 2005

Werk maken van projecten van Internationale Organisaties
---

Internationale organisaties zoals de Wereldbank, de Verenigde Naties, de Oost-Europabank (EBRD) en de Europese Unie besteden jaarlijks miljarden euro's aan projecten in ontwikkelingslanden en landen in transitie. Openbare aanbestedingen die daar wereldwijd uit voortvloeien, vormen een gigantische markt. Opvallend is dat maar weinig Nederlandse bedrijven orders uit deze markt halen.

Heeft u een product of dienst dat geschikt is voor gebruik bij deze ontwikkelingsprojecten? Heeft u er al eens aan gedacht om mee te dingen naar een opdracht, maar werd u afgeschrikt door de ingewikkeld ogende aanbestedingsprocedures? Heeft u al eens ingeschreven of deelgenomen en daarbij concrete problemen ondervonden? Of bent u ervaren in het meedingen naar aanbestedingen en wilt u deze ervaring delen met andere Nederlandse bedrijven? De EVD kan u in deze wereld de weg wijzen.

Op donderdag 3 maart organiseert de EVD een seminar en een aantal workshops over het zakendoen met de Internationale Organisaties. Op deze dag kunt u discussiëren met zowel vertegenwoordigers van de Nederlandse diplomatieke posten als met andere deelnemers over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het zakendoen met deze organisaties.

* EU: 10 miljard euro (externe programma's)
* VN: 4,3 miljard euro

* Wereldbank: 16,5 miljard euro

* EBRD: 4 miljard euro

Graag nodigen wij u uit om aan het seminar deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Vermelding op de deelnemerslijst kan alleen gegarandeerd worden als u zich voor 28 februari 2005 aanmeldt.

Programma
Voor een overzicht van het programma, klik hier. Na de lunch kunt u aan één of twee van de onderstaande workshops deelnemen:

* 1e sessie, 13.00 - 14.15 uur

+ Workshop Wereldbank

+ Workshop Externe progrmma's Europese Unie
* 2e sessie, 14.30 - 15.45 uur

+ Workshop Verenigde Naties

+ Workshop EBRD

Locatie
Kamer van Koophandel Haaglanden
Koningskade 30
Den Haag (zie routebeschrijving).
Bij de Kamer van Koophandel is geen gelegenheid om te parkeren. U kunt kunt uw auto kwijt in Garage Malieveld, Koningskade 1.

Kosten
De kosten voor deelname aan dit seminar bedragen 75, ongeacht het aantal workshops u bijwoont. Na het seminar ontvangt u een factuur.

Annulering
Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst. De EVD is niet aansprakelijk voor gevolgschade indien deze activiteit niet doorgaat.

Meer informatie

* Over het seminar

+ Over alle programma's
EVD
Anita Jainandan
Telefoon: (070) 778 84 14
E-mail: jainandan@evd.nl


* Pagina's financieringsinstellingen

+ www.evd.nl/wereldbank

+ www.evd.nl/eu

+ www.evd.nl/vn

+ www.evd.nl/ebrd

Seminar