Gemeente Soest

Voorlichtingsbijeenkomst

Datum: 22/02/2005

Deelnemers gezocht voor nieuw cliëntenoverleg sociale zekerheid

Voorlichtingsbijeenkomst

Op donderdag 3 maart om 20.00 uur wordt er op het gemeentehuis in Soest een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd over het nieuw op te starten cliëntenoverleg. Na een inleiding van wethouder A.F.M. Krijger, volgt concrete informatie over de manier van werken van het overleg.

Inwoners/cliënten van de gemeente Soest en vertegenwoordigers van een maatschappelijke organisatie worden van harte uitgenodigd deze voorlichtingsavond bij te wonen.

Waarom wordt met het cliëntenoverleg sociale zekerheid gestart?

Het cliëntenoverleg wordt ingesteld omdat de gemeente Soest er veel waarde aan hecht advies te krijgen over de voorbereiding, vaststelling, uitvoering en evaluatie van het gemeentelijk beleid, maar ook over de dienstverlening en de communicatie.

Dit cliëntenoverleg kan het college van B&W gevraagd en ongevraagd adviseren over zaken die de Wet werk en bijstand betreffen, zoals bijvoorbeeld het beleid voor de verstrekking van bijzondere bijstand.

Cliënten van de sociale dienst BBS en het gemeentelijk Uitstroom- en Activeringscentrum (UAC) kunnen meedoen in het cliëntenoverleg, net als vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. In totaal bestaat het overleg uit maximaal 9 leden.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer