Gemeente Doetinchem

Conferentie over Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning


- 23 februari 2005 -
De gemeente Doetinchem organiseert op 3 maart een studiebijeenkomt over de toekomstige invoering van de Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het gemeentebestuur wil niet wachten totdat het kabinet een wetsvoorstel heeft ingediend en kiest er voor om nu al te anticiperen op de toekomstige invoering van de WMO.

Het gemeentebestuur wil de betrokken organisaties in de samenleving nadrukkelijk betrekken bij de lokale invulling van de WMO. Doel van de bijeenkomst is dan ook om samen met de tientallen organisaties en instellingen te bespreken wat de WMO voor Doetinchem betekent. Of beter gezegd: op welke wijze kan de invoering van de WMO aangegrepen worden om de participatie en leefbaarheid in de Doetinchemse samenleving te bevorderen?

Wethouder Otwin van Dijk opent de bijeenkomst met de voornemens van de gemeente Doetinchem om een sociaal actieprogramma op te stellen. Vervolgens zal de WMO worden toegelicht door mevrouw Vermunt, verbonden aan de Mogroep, de brancheorganisatie voor welzijn en maatschappelijke dienstverlening, jeugdzorg en kinderopvang. Alle aangeschreven organisaties en instellingen kunnen daarna een actieve inbreng leveren in de rest van het programma.