Gemeente Haarlem


25 februari 2005
sector Publieksdienst

056/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Horeca binnenstad krijgt mogelijkheid tot 04:00 uur open te blijven


Burgemeester Pop besluit tot proef verruiming sluitingstijden voor horeca op donderdag


Van 3 maart tot 2 september 2005 wordt in de binnenstad van Haarlem een proef gehouden met het verruimen van de openingstijden voor de horeca op donderdag. Deze proef moet op een objectieve manier aantonen wat een tijdelijke verruiming betekent voor zowel de horeca als de inwoners van de Haarlemse binnenstad. Om de objectiviteit van de proef te garanderen is door het bureau Onderzoek en Statistiek (O+S) van Gemeente Haarlem al een nulmeting gehouden.


Horecabedrijven in de binnenstad van Haarlem krijgen vanaf maart de mogelijkheid om op donderdagnacht, net als vrijdag- en zaterdagnacht, tot 04.00 uur i.p.v. tot 02.00 uur open te blijven. Om dat te mogen moet wel een aanvraag gedaan worden bij de afdeling Bijzondere Wetten van het district Haarlem van de politie Kennemerland.


Naast de ervaring van de politie zal ook een objectieve meting gehouden worden door het bureau O+S om in september de proef te kunnen beoordelen. Mocht er overigens tijdens de proef sprake zijn van een onaanvaardbare situatie dan wordt de proef beëindigd. De eerste evaluatie zal in juni van dit jaar gehouden worden.


Meriam Juthan, communicatieadviseur
023-5114398
mjuthan@haarlem.nl

---- --