Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven

Bredewater 8 Postbus 7259 2701 AG Zoetermeer Tel. (079) 352 30 00 Fax (079) 351 54 78 E-mail: colo@colo.nl

Programma prijsuitreiking Jurybezoeken

:: 28 Feb 2005

Nederlands kampioenen strijden om 'Dutch Open' bouwkapioenschap

Van donderdag 3 tot en met zaterdag 5 maart 2005 vindt in Rotterdam Skills Masters plaats. De Nederlandse kampioenen bouwtimmeren, metselen, tegelzetten en natuursteenbewerken strijden er met deelnemers uit andere Europese landen om de titel ´Dutch Open´ Bouwkampioen. De wedstrijd is voor alle deelnemers een training voor WorldSkills 2005, de wereldkampioenschappen voor vakmensen, die in mei 2005 in Helsinki worden gehouden. Skills Masters vindt plaats in Ahoy Rotterdam.

Een goede manier om te zien hoe leuk en spannend werken met een beroepsopleiding is, is het volgen van de wedstrijden die tijdens Skills Masters worden gehouden. Dat betekent werken onder hoge spanning, tegen de beste in je vak uit een ander land. Hierbij wordt iedere kandidaat beoordeeld op snelheid, nauwkeurigheid en natuurlijk vakbekwaamheid.
Arnold Ros uit Sprundel, wereldkampioen metselen 2003, is in de stand van de bouw aanwezig als shopmaster.

Op Skills Masters zijn er informatiestands waar bezoekers informatie kunnen krijgen over beroepen, opleidingen en doorleren in de bouw. Er zijn allerlei mogelijkheden om zelf dingen te proberen. De doe-manifestaties laten zien wat er bij komt kijken om een beroep te beoefenen. Er zijn bovendien voldoende professionals aanwezig om te helpen en uitleg te geven hoe bepaalde zaken in het echt in zn werk gaan.

Skills Masters is een totale experience ter promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap. Het laat alle aspecten van een vak en beroep zien, ervaren en het zal inspireren. Op Skills Masters is bovendien nog veel meer te beleven. Iedere dag worden op een groot podium demonstraties en presentaties gegeven van bijvoorbeeld modeshows tot prijsuitreikingen. Je kunt zelfs een dag een Porsche turbo winnen en racen op het circuit van Zandvoort. Men2B komt optreden en vertonen ook hun kunsten bij een van de vele doe-manifestaties.

Publiek is op alle wedstrijddagen van harte welkom in Rotterdam en door middel van voorregistratie op www.skillsmasters.nl is de toegang gratis.

Skills Master wordt gehouden op:
Donderdag 3 maart 10.00 - 17.00 uur
Vrijdag 4 maart 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag 5 maart 10.00 - 17.00 uur

De prijzen worden uitgereikt op zaterdag 5 maart om 16.00 uur.