Ingezonden persbericht


25 februari 2005 PERSBERICHT

3 maart: minister de Graaf sluit vier dagen 'gekozen burgemeester on tour' af in city hall in leiden in bijzijn van burgemeester lenferink

De Gekozen Burgemeester on Tour - Minister De Graaf in vier dagen naar veertig gemeenten

Wil Nederland een gekozen burgemeester? Wie is voor en wie is tegen? En waarom? Op woensdag 23 en maandag 28 februari en op woensdag 2 en donderdag 3 maart toert Thom de Graaf, minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties, in razende vaart langs 40 gemeenten. Tijdens zijn vierdaagse peilt De Graaf de meningen van de Nederlandse bevolking en een groot aantal burgemeesters. Met deelname van Ivo Opstelten, Job Cohen, Gerd Leers, Jacques Wallage, Jan-Douwe Kroeske, Liesbet van Zoonen, Eddy Terstall, Ellen ten Damme, Peter van der Velden, Dick de Cloe, Henry Lenferink, Ed Nijpels, Jildou van der Bijl en vele anderen.

De Graaf spreekt met burgemeesters, winkeliers, scholieren, ondernemers, studenten en wie maar wil over de invoering van de rechtstreeks gekozen burgemeester. De tour gaat kriskras door heel Nederland; van Groningen tot Heerlen en van Enschede tot Middelburg.

minister de Graaf in leiden

Op donderdag 3 maart sluit De Graaf de 'gekozen burgemeester on tour' af tijdens een informele kroegbijeenkomst in de City Hall (Stadhuisplein 3) in Leiden. In het bijzijn van onder meer burgemeester Lenferink, programma-maker Jan-Douwe Kroese en ex-Nieuwe Revu hoofdredacteur Jildou van der Bijl kijkt De Graaf terug op 4 dagen gesprekken, discussies en debatten over de mogelijke invoering van een gekozen burgemeester. De bijeenkomst (21.35 - 22.20 uur) staat onder leiding van Lennart Booij.

Voorafgaand aan de bijeenkomst in Leiden is er in de tourbus alle ruimte voor de media om door te praten met minister De Graaf. De bus vervoert ook nog speciale gasten zoals Jan-Douwe Kroeske (programmamaker) en Jildou van der Bijl (ex-hoofdredacteur Nieuwe Revu) en Liesbet van Zoonen (hoogleraar UvA) die tijdens de slotdag van de tour live een weblog bijhouden, te lezen op www.gekozenburgemeester-weblog.com.

Op www.gekozenburgemeester.com kunt u terecht voor al het tournieuws, het volledige programma, weblogs van speciale gasten, tourverslagen, persberichten en ander materiaal over "De Gekozen Burgemeester on Tour".

Noot voor de pers,