Heuvelrug, 09.40 uur

Utrecht 03-03-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Teveel op

VEENENDAAL In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel aan Bacchus had geofferd.

Rond 01.30 uur werd een 31-jarige automobilist uit Veenendaal op de Raadhuisstraat gecontroleerd. Hij bleek beduidend teveel gedronken te hebben en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 795 ug/l, meer dan 3,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de Veenendaler is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sneeuwperikelen

AMERONGEN Op woensdag 2 maart liep het gooien van sneeuwballen uit de hand.

Rond 20.40 uur liep 43-jarige man uit Amerongen met zijn hond over de Koningin Wilhelminaweg. Hij zag dat een groepje jongelui met sneeuwballen naar autos gooiden, een fietser van zijn fiets trokken en bekogelden met sneeuwballen en de rotonde blokkeerden. De Ameronger zei daar niets van en liep door.

Kort daarna zag de man dat de groep jongelui voor zijn woning stonden en sneeuwballen tegen de ruiten gooiden. Daarop liep hij kwaad naar buiten met een pvc-pijp in zijn handen. Daarmee sloeg hij om zich heen en raakte enkele van de jongelui. Eén van hen, een 25-jarige man uit Amerongen, werd daarbij der mate hard op zijn handen geraakt, dat hij voor onderzoek naar het ziekenhuis is gebracht.

De politie werd gewaarschuwd en de 43-jarige Ameronger werd aangehouden voor mishandeling c.q. poging zware mishandeling. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Relationeel geweld

AMERONGEN Op woensdag 2 maart werd een man voor relationeel geweld aangehouden.

Rond 19.55 uur kreeg de politie de melding van huiselijk geweld in een woning in Amerongen. Daarbij zou een vrouw gewond zijn geraakt. Onderweg naar de woning, kregen de politiemensen via de meldkamer door dat de verdachte zichzelf met een mes verwond zou hebben en dat hij over de Koningin Wilhelminaweg in de richting van Elst zou lopen. Zij zagen de man inderdaad op de Koningin Wilhelminaweg lopen. De politiemensen spraken de verdachte, een 41-jarige man uit Amerongen, aan. Hij reageerde direct zeer agressief en een politieman zag zich genoodzaakt de verdachte te bespuiten met pepperspray. Vervolgens werd hij onder controle gebracht en geboeid. De aangehouden verdachte werd in een surveillanceauto onwel en werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Daar werd hij aan de verwonding aan zijn hand behandeld en voor observatie opgenomen.

Andere politiemensen gingen naar de woning van het slachtoffer, een 38-jarige vrouw uit Doorn. Zij bleek door de verdachte geschopt en geslagen te zijn en had vermoedelijk één of enkele gebroken vingers. Zij werd per ambulance naar een ander ziekenhuis gebracht. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Op het moment dat hij uit het ziekenhuis mag, zal hij naar het politiebureau worden overgebracht.