Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 03-03-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Officiële opening politiebureau Utrecht noord

UTRECHT Vrijdag 4 maart zullen Burgemeester Brouwer en Politie Korpschef Heijsman het nieuwe politiebureau van het district Utrecht noord officieel openen.

Vanaf 12.00 uur zal tijdelijk de Kaap Hoorndreef ter hoogte van het politiebureau zijn afgesloten. Om 15.00 uur zullen Burgemeester Brouwer en Korpschef Heijsman een korte toespraak houden bij de entree van het politiebureau. Daar zullen zij de openingshandeling verrichten. Omwonenden en overige genodigde gasten zijn daarna van harte welkom om binnen een kijkje te komen nemen.

Op 13 december 2004 was de oplevering van het nieuwe gebouw en verhuisden de politiemensen naar de nieuwbouw. Met de nieuwbouw is Utrecht noord terug aan de Kaap Hoorndreef, waar het vroeger ook de entree had. Alle afdelingen werken vanuit één gebouw. Wijkpolitie, Noodhulp, Recherche en toezichthouders hebben dezelfde uitvalsbasis. Dit maakt een betere afstemming mogelijke bij de aanpak van criminaliteit en overlast in de wijken. In de nieuwbouw zullen de bewoners uit de wijken Pijlsweerd, Ondiep, Zuilen en Overvecht het verschil merken. In de ruime en moderne publieksruimte kunnen zij terecht met vragen en meldingen en voor het doen van aangifte.

Politiebureau Utrecht noord

Bezoekadres: Kaap Hoorndreef 3

3563 AR UTRECHT

Tel. nr. 0900-8844 (lokaal tarief)

Fax. 030-2396419

Openingstijden: Dagelijks van 07.00 tot 23.00 uur

Postadres: Postbus 8300, 3503 RH UTRECHT

Politiepost De Plantage aan de Amsterdamsestraatweg blijft (ongewijzigd) op vijf dagdelen geopend voor het publiek.

Voor een eventuele toelichting kunt u contact opnemen met Marco Barten, voorlichter Politie Regio Utrecht, district Utrecht noord: tel.: 030-2396460

Voetsporen

UTRECHT Op woensdagmiddag heeft een 46-jarige man uit Utrecht diverse bekeuringen gekregen.

Omstreeks 13.25 uur zagen agenten op het Eykmanplein een automobilist rijden. Bij navraag bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. De automobilist maakte behoorlijk snelheid om weg te komen. In verband met de risicos die de sneeuwval met zich meebracht, besloten de agenten om de automobilist niet te volgen. Zij troffen de auto later aan op de Zwaardemakerlaan. Bij de auto troffen agenten verse voetspoeren aan. Door deze te volgen kwamen zij uiteindelijk bij de woning van de 46-jarige man uit. Hij verklaarde niet in bezit te zijn van een rijbewijs en dat hij daarom wilde ontkomen aan de politie. De man heeft bekeuringen gekregen voor het rijden zonder rijbewijs, voor het negeren van een gesloten verklaring en voor het rijden zonder verzekering.

Gewapende overval

UTRECHT Op woensdagavond heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een benzinestation aan de Croeselaan.

Omstreeks 18.15 uur drongen twee mannen de benzinestation binnen. Zij bedreigden het personeel met een wapen en wisten er met een nog onbekend geldbedrag vandoor te gaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De politie verzoekt personen die rond het genoemde tijdstip en locatie iets opvallends hebben gezien, contact op te nemen met de politie regio Utrecht, district Marco Polo op nummer 0900-8844.

Te diep in het glaasje gekeken

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is een 45-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden, omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Omstreeks 02.00 uur reden agenten op de Amsterdamsestraatweg toen er opeens voor hun een automobilist uit een parkeervak wegreed, waardoor zij moesten remmen. Vervolgens reed de automobilist slingerend door. Hierop hebben zij de man een stopteken gegeven. De blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken waarop hij werd aangehouden. Tijdens de ademanalyse in het politiebureau blies de hij 625 ug/l, dit is bijna drie keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en ook zijn auto is in beslag genomen.

Man gewond na aanrijding

UTRECHT Op woensdagochtend is een 20-jarige man uit Nieuwegein gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 06.35 uur reed de man op de Plutoniumweg in een onoverzichtelijke bocht naar rechts om twee automobilisten in te halen. Hierbij slipte het voertuig met geblokkeerde wielen richting het fietspad. Vervolgens wilde hij een andere automobilist rechts inhalen die naar links uitweek voor een geparkeerde vrachtwagen, maar zag zelf de vrachtwagen over het hoofd. Hij is met rug-en neusletsel overgebracht naar het Diakonessenziekenhuis. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk verkeersgedrag.