Gemeente Dongeradeel

WOZ-portaal


---

Vindt u Dongeradeel de 'schoonste gemeente van Nederland'?

De gemeente Dongeradeel doet mee aan de wedstrijd Schoonste gemeente van Nederland, georganiseerd door de Stichting Nederland Schoon. In totaal hebben 72 gemeenten zich aangemeld. Ze worden uitgedaagd te laten zien hoe hun burgers, ambtenaren, bestuurders en bedrijven kunnen samenwerken om de publieke ruimte schoon te maken.

Een schone straat of buurt kan het woonplezier vergroten. Net als vele andere gemeenten treft ook Dongeradeel daarom diverse maatregelen om zwerfafval tegen te gaan. Vanaf maart kunnen de burgers van Dongeradeel via een foto-overzicht hun stem uitbrengen op www.schoonstegemeente.nl. Het is de bedoeling dat inwoners aangeven welke foto het meest overeenkomt met de situatie in hun buurt als het gaat om zwerfafval. Degene die thuis geen toegang heeft tot internet, kan bij de gemeente een stemformulier vragen en deze opsturen naar het gratis antwoordnummer van Nederland Schoon.

De gemeenten met de hoogste scores gaan door naar de volgende ronde. Aan de hand van de maatregelen die door de gemeente getroffen zijn om zwerfafval tegen te gaan bepaalt de jury welke 9 gemeente doorgaan naar de finale.