AutoRai

Kia tekent sponsorcontract met FIFA tot 2014

(3-3-2005)
Kia Motors Corporation heeft zijn sportsmarketing activiteiten verder uitgebreid. Op 1 maart werd een contract getekend met de wereldvoetbal organisatie FIFA. Kia gaat daarmee een partnerschap aan tot 2014 en mag zich daarmee een van de zes âofficial partnersâ noemen. Al vanaf het WK voetbal in Duitsland in 2006 zal Kia nadrukkelijk aanwezig zijn. Het contract dat persoonlijk werd ondertekend door Joseph Blatter, President van de FIFA, houdt in dat Kia vele mogelijkheden krijgt om zich met alle FIFA evenementen te associëren. Naast het WK voetbal zijn dat o.a. het WK voetbal voor junioren, het WK voetbal voor vrouwen als ook de FIFA Beach Soccer World Cup.

Kia zal onder meer gaan voorzien in de mobiliteitsbehoefte van de FIFA op wereldwijd niveau. De autoâs zullen gebruikt gaan worden voor het vervoer van teams, begeleiders, scheidsrechters, vertegenwoordigers van de media en FIFA leden. Daarnaast zullen de producten van Kia ook op en om de velden nadrukkelijk aanwezig zijn.

Kia associeert zich de laatste jaren nadrukkelijk met topsport. Zo was Kia al sponsor van tennis (Davis Cup, Australian Open), autosport (Dakar, iceracing) en verraste het merk dit jaar door op opvallende wijze haar intrede te doen in de mondiale schaatswereld. âDe associatie met voetbal is dan ook niet meer dan een logische stapâ, aldus Milco de Vries, Managing Director van importeur Kia Nederland BV. âAls sportief merk past voetbal uitstekend bij ons. Kia maakt producten van topkwaliteit en wat is er dan mooier om je te kunnen verbinden aan een evenement als het WK voetbal. Dat is immers de hoogst haalbare in het voetbalâ.

Het contract met de FIFA loopt tot 2014 en omvat alle grote FIFA evenementen die in die periode plaatsvinden.