Provincie Zeeland



In maart begin aanleg Rondweg Breskens

In maart begint de provincie Zeeland met de aanleg van de nieuwe Rondweg Breskens, de N675.
De nieuwe rondweg tussen de Duivelshoekseweg en het kruispunt Roofack is onderdeel van het project Duurzaam Veilig Verkeer West Zeeuwsch-Vlaanderen. Doel is minder verkeer door de dorpskern en daardoor meer verkeersveiligheid. Oplevering van de rondweg is gepland in december 2005.
De aanpak gebeurt in twee fasen met een onderbreking van drie maanden.
Van maart tot de bouwvakantie staan de inrichting van het werkterrein, de meeste graafwerkzaamheden en de aanleg van de landbouwtunnel van de Hoofdplaatseweg gepland.
Na de bouwvakantie volgt de aanleg van de steenfundering en de asfaltverharding en het aanbrengen van de strepen. Tijdens de werkzaamheden is enige hinder voor het verkeer en de omwonenden onvermijdelijk. Gedurende de aanleg van de rondweg blijven de toegangswegen zoveel mogelijk in gebruik. Tijdens de aanleg van de rotonde Duivelshoekseweg regelt een verkeersregelinstallatie het verkeer. gegaan.

Duurzaam Veilig Verkeer West Zeeuwsch-Vlaanderen

Als onderdeel van dit project zijn veel dorpen in West-Zeeuwsch-Vlaanderen ingericht als 30km-zone en grote delen van het buitengebied als 60km-zone. Hoofddoelstelling van het Duurzaam Veilig Verkeer West Zeeuws Vlaanderen is het terugdringen van verkeersongevallen.

2 maart 2005 I. de Kubber 0118-631824, 22/05

Zie ook: Aanleg Rondweg Breskens (N675)
Ontwerptekeningen