Gemeente Geldermalsen

Informatierubriek week 09, 03-03-2005


* Meer informatie over uw gemeentelijke belastingaanslag of online uw taxatieverslag opvragen?

* Plaatsbepaling Amalialinden

* Definitieve lijst namen herdenkingsmonument Enspijk
* Deil, een eigentijds bestemmingsplan

* Bestemmingsplan Buitengebied 1984, wijziging agrarisch bouwperceel Ridderslag 20 (Beesd)

* Vrijstelling bestemmingsplan Het Rot 1991, Willem de Zwijgerweg 119 te Geldermalsen

* Verleende vergunning voor brandveilig gebruik (gebruiksvergunning)
* Werkzaamheden spoorwegovergang Randweg (Geldermalsen)
* Commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen
* Chemokar

* Wie wil bouwen/slopen

* Wie mag bouwen/slopen

* Collecte Jantje Beton

Meer informatie over uw gemeentelijke belastingaanslag of online uw taxatieverslag opvragen?
Bezoek het digitaal loket van de gemeente Geldermalsen op internet!

Afgelopen weekend heeft de gemeente Geldermalsen de gecombineerde aanslagen gemeentelijke belastingen voor het jaar 2005 verzonden. Hierop staat ook de nieuwe WOZ-waarde vermeld. (WOZ = Waardering Onroerende Zaken). De nieuwe WOZ-waarde is vastgesteld naar de waarde van het pand op 1 januari 2003 en geldt voor de jaren 2005 en 2006.

Digitaal Loket
Sinds enkele jaren heeft de gemeente een digitaal loket. Dit digitale loket kunt u vinden via de gemeentelijke website. Het digitale loket is nu uitgebreid met een onderdeel Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) en gemeentelijke belastingen. U vindt binnen dit onderdeel o.a. de volgende onderwerpen.

* Mogelijkheid om het taxatieverslag, de gegevens over uw onroerende zaak (pand), on-line op te vragen.

* De meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden over de Wet WOZ.

* Informatie en de meest gestelde vragen en antwoorden over de gemeentelijke belastingen.

* Mogelijkheid om te reageren, correcties door te geven en/of bezwaar in te dienen. (Het digitaal indienen van een bezwaarschrift behoort nog niet tot de mogelijkheid. U moet het bezwaarschrift printen, ondertekenen en het daarna via de post naar de gemeente verzenden.)

* Uitleg over de taxatie/waardering van de onroerende zaken.
* Uitleg over de werking van de Wet WOZ in 32 trefwoorden. Dit gedeelte van de site gaat zeer uitgebreid en detaillistisch in op de juridische begrippen van de Wet WOZ.

Vragen?
Heeft u na het lezen van het aanslagbiljet, de bijbehorende folder en/of een bezoek aan onze website nog vragen? Neem dan contact op met één van de medewerkers van het cluster WOZ en Belastingen. In de folder staan de directe telefoonnummers van de betreffende medewerkers vermeld.

Plaatsbepaling Amalialinden

In navolging van Geldermalsen en Beesd krijgen nu ook de andere negen dorpen een Amalialinde met daar omheen een gesmeed sierhekwerk.

Het gemeentebestuur heeft de volgende locaties bepaald:
* Acquoy, Mr. J.H. Geijsstraat (grasveldje ter hoogte van nrs. 8-10)
* Rhenoy, hoek Dorpsstraat/Lingedijk

* Gellicum: Vlietskant/Kerkweg (nabij speeltuin)
* Rumpt, hoek Achterweg/Achtermonde (naast Achtermonde nr. 2)
* Enspijk, Lepelstraat (nabij dorpspomp)

* Deil, hoek Duyfhuisstraat/Benedeneindseweg (grasveld bij Duifhuis)
* Meteren, hoek Verlengde Bredestraat/fietspad De Bouwing (bij plas Kalenberg)

* Buurmalsen, de Brink (grasveld)

* Tricht, Pr. Johan Frisoplaats (klein grasveld bij Dorpshuis Tricht)

Het is de bedoeling de Amalialinden, in samenwerking met de basisscholen uit de verschillende dorpen, te planten op de komende Boomfeestdag woensdag 16 maart a.s.

Wanneer u vragen hebt over of wilt reageren op één van de locaties, dan kunt u contact opnemen met de heer G.J. Hol van de cluster Groenvoorzieningen, tel. (0345) 586744.

Definitieve lijst namen herdenkingsmonument Enspijk

Na uitvoerig onderzoek, publicaties in voorgaande informatierubrieken en verwerking van de respons van inwoners vanuit onze gemeente is nu de definitieve lijst met namen voor het toekomstige herdenkingsmonument in Enspijk opgesteld.

Oorlogsslachtoffers 1940-145:
J. Blom, F.W. van der Borch tot Verwolde, L.T. Brus, C.M. van Buuren, B. van Doorn, J. Doornhein, J. van Dronkelaar, D.J. Fun, J. Ganzeman, G. de Gram, D. Hes, L. Hol, Jhr. C. van Holthe, M. Kan-Liebenfeld, C.J. de Kock, G. van Meegdenburg, J. Meijer, K. Moser, E. Moser-Liebenfeld, H. de Ruiter, H. van Straten, L. van Straten, S. van Straten, E.J. Wilbrink, J.H. Zondag.

Gesneuvelde militairen Koninklijk Nederlands Indië: J.C. Drost, J. van Druten, A.C. de Jong, G.L. Krielen, A.M. Merkens, H. Panhuijzen, G. de Wildt.

Deze namen gaan straks hen vergezellen die al op het bestaande gedenkteken in Enspijk staan vermeld:
Mr. W.M. Kolff, H.J. Versteeg, E.Z. de Bruin, L. van Straten, C. van Straten-Andriesse, M.A. van Straten, S. van Straten, J.W. van Ringelenstein, C.G. van der Heijden en A.J. Formijn.

Nadere informatie: de heer R.H.C. van Maanen, streekarchivaris, tel. (0345) 586638 of de heer J.C. van Leeuwen, communicatieadviseur, tel. (0345) 586607.

Deil, een eigentijds bestemmingsplan
Inspraakprocedure van start

Voor de kern Deil is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. Inmiddels zijn de werkzaamheden hiervoor zover gevorderd, dat er een zogenaamd voorontwerp-bestemmingsplan klaar is om aan de inwoners van Deil en belanghebbenden voor te leggen. De inspraakprocedure gaat binnenkort van start. Deze week wordt in Deil huis-aan-huis een uitgebreide brochure verspreid waarin uitleg wordt gegeven over de inhoud van het plan zelf en de mogelijkheden om hierop in te spreken. Wij volstaan hier met het in hoofdlijnen schetsen van de inspraakprocedure en verwijzen voor meer informatie naar de gemeentelijke website (actueel > projecten > bestemmingsplan Deil)

Ter inzage
Het voorontwerp-bestemmingsplan Deil 2005 ligt met bijhorende stukken vanaf 10 maart (gedurende vier weken) tot en met 7 april 2005 bij de vakbalie Bouwen en Wonen in het gemeentehuis ter inzage. In diezelfde periode kunt u het ook inzien bij de vestiging van de Openbare Bibliotheek te Geldermalsen en in het Duifhuis te Deil. In alle gevallen geldt uiteraard slechts inzage tijdens openstellingstijden. Ook in dit verband verwijzen wij u naar de gemeentelijke website.

Schriftelijk reageren
Schriftelijke inspraakreacties kunt u tot en met 7 april 2005 toezenden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Mondeling reageren
Dat kan tijdens een inspraakavond die wordt georganiseerd

op woensdag 30 maart 2005 om 20.00 uur
in het Duifhuis te Deil

Tijdens deze avond, die onder leiding zal staan van wethouder A.R. van Doorn, zal het plan nog een keer worden toegelicht en zullen de aanwezigen uitgebreid in de gelegenheid worden gesteld hierover hun vragen/opmerkingen kenbaar te maken, hetzij direct voor de microfoon of door middel van het invullen van inspraakformulieren die op tafel zullen liggen.

Eindverslag inspraak
Van deze (eerste) inspraakronde zal een uitvoerig eindverslag worden opgemaakt. In dit eindverslag worden opgenomen:
* een overzicht van de gevolgde procedure tot dan toe;
* een weergave van de mondelinge en schriftelijke inspraakreacties;
* een reactie op deze inspraakresultaten, waarbij met redenen omkleed zal worden aangegeven op welke onderdelen al dan niet tot aanpassing van het voorontwerp-bestemmingsplan zal worden overgegaan;

* een verder overzicht van de verdere procedure.

Het eindverslag wordt vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders op 26 april 2005. Daarna wordt het ter kennisneming toegezonden aan de commissie Grondgebied (vergadering 9 mei 2005) en de gemeenteraad (vergadering 31 mei 2005).

Gedurende de periode van 13 t/m 27 mei ligt het eindverslag tijdens openstellingstijden ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonen in het gemeentehuis, in de vestiging van de Openbare Bibliotheek te Geldermalsen en in het Duifhuis te Deil. Daarnaast wordt het toegevoegd aan de daar al aanwezige informatie op de gemeentelijke website.

Degenen die schriftelijk hebben ingesproken zullen uiterlijk 13 mei 2005 ook een schriftelijke reactie van het gemeentebestuur ontvangen.

Bestemmingsplan Buitengebied 1984, wijziging agrarisch bouwperceel Ridderslag 20 (Beesd)

Bekendmaking
Artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage
Het wijzigingsplan met bijbehorende stukken ligt, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie, vier weken ter inzage.

Toelichting
Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van de heer A.Mulder het agrarisch bouwperceel aan de Ridderslag 20 te Beesd te vergroten om de bouw van stal mogelijk te maken. De wijzigingsprocedure wordt gevoerd op basis van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto artikel 7 lid 6 sub d van het bestemmingsplan Buitengebied 1984.

Zienswijzen
Door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 3 maart 2005

Vrijstelling bestemmingsplan Het Rot 1991, Willem de Zwijgerweg 119 te Geldermalsen

Bekendmaking
Artikel 4, lid 2 van het bestemmingsplan Het Rot 1991.

Ter inzage
De aanvraag lichte bouwvergunning met bijbehorende stukken ligt, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie, gedurende 14 dagen, ter inzage.

Toelichting
Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van S. van den Heerik vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Het Rot 1991, teneinde het veranderen van een woning op het perceel Willem de Zwijgerweg 119 te Geldermalsen, mogelijk te maken.
Vrijstelling wordt verleend op basis van artikel 4, lid 2 (goothoogte van het bijgebouw).

Zienswijzen
Door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 3 maart 2005

Verleende vergunning voor brandveilig gebruik (gebruiksvergunning)

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op 8 februari 2005 op grond van artikel 6.1.1 van de Bouwverordening vergunning onder voorschriften en beperkingen heeft verleend aan mevrouw C.J. Boudewijn voor:

Kamerverhuur C.J. Boudewijn, Herman Kuijkstraat 25 te Geldermalsen

voor het brandveilig in gebruik hebben of in gebruik houden van de kamerverhuur overeenkomstig de gegevens op de gewaarmerkte vergunningaanvraag d.d. 1 juni 2004 (en de daarbij behorende plattegrondtekening).

Dit besluit ligt tijdens openstellingtijden ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonen. Indien u zich met voornoemd besluit niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkene, een bezwaarschrift indienen bij het college, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Werkzaamheden spoorwegovergang Randweg (Geldermalsen)

In de nachten van 8 op 9 maart en van 9 op 10 maart 2005 is de spoorwegovergang op de Randweg vanaf middernacht tot 06.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Er worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd op de spoorwegovergang.
Een omleiding wordt aangegeven en zal gaan via de Provincialeweg N 327, Rijksstraatweg en de Rijksweg A15.

Voor inlichtingen over de omleiding kunt u zich wenden tot de heer S. den Hartog van de afdeling gemeentewerken. Hij is bereikbaar via tel. (0345) 586 750.

Commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen

De commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen maakt bekend, dat in haar openbare vergadering van dinsdag 8 maart 2005 de volgende bezwaarschriften zullen worden behandeld:
* 19.10 uur: bezwaarschrift gericht tegen het besluit van het college om vergunning te verlenen voor het innemen van een standplaats op zaterdag aan de Tunnelweg te Geldermalsen voor de verkoop van frites en snacks;

* 20.00 uur: bezwaarschrift gericht tegen het besluit van het college om niet handhavend op te treden tegen de op het perceel Polderdijk 10 aangebrachte damwand en beschoeiing;
* 20.40 uur: bezwaarschrift gericht tegen het besluit van het college om bouwvergunning te verlenen voor het oprichten van een opslagloods op het perceel Pr. Julianaweg 2 te Geldermalsen;
* 21. 15 uur: bezwaarschrift gericht tegen het besluit van het college om een lichte bouwvergunning te verlenen voor het oprichten van een antennemast op het perceel Hooge Hoeven 13 te Geldermalsen.

De op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen voor elke belanghebbende vanaf heden ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonen tijdens de openstellingstijden van de gemeente Geldermalsen.

mr. W.J. Wierda,
voorzitter

Chemokar

Particuliere huishoudens kunnen bij de chemokar klein chemisch afval (KCA) inleveren. Ook klein wit- en bruingoed (dit zijn afgedankte elektrische apparaten die qua formaat in de milieubox passen) kunt u naar de chemokar brengen. De chemokar staat binnenkort op de volgende plaatsen:

Dinsdag 8 maart 2005
Kalenberg J.v. Zeestraat ter hoogte van school Meester Aafjes 16.30 tot 17.00 uur
Geldermalsen Zuid Zwembad Het Wiel 17.15 tot 18.00 uur Geldermalsen Oost School Den Bogerd 18.45 tot 19.30 uur Geldermalsen Centrum Markt 19.45 tot 20.15 uur
Geldermalsen Stationswijk Tunnelweg bij kunstwerk 20.30 tot 21.15 uur

Donderdag 10 maart 2005
Beesd Dorpsplein 16.30 tot 17.30 uur
Rumpt Achterweg bij school 17.45 tot 18.15 uur
Gellicum Kerkweg t.o. Kerkebogerd 19.00 tot 19.30 uur Rhenoy De Brink bij cafetaria 19.45 tot 20.15 uur Acquoy Pr. Beatrixstraat parkeerterrein dorpshuis 20.30 tot 21.00 uur

U kunt KCA en wit- en bruingoed ook zelf naar de afvalverwerkingsinrichting De Meersteeg in Geldermalsen brengen. KCA en groot wit- en bruingoed halen wij, nadat hiervoor een afspraak is gemaakt, tel. (0345) 585353 aan huis op. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de AVRI tel. (0345) 585358.

Wie wil bouwen/slopen

De volgende aanvragen zijn ter inzage:

1. Lichte bouwvergunning: B. Hol, Verl. Bredestraat 27 te Meteren, vergroten garage en oprichten carport (22 februari 2005);
2. Reguliere bouwvergunning: M.C. van den Berg, Achterweg 30 te Rumpt, oprichten garage/berging (21 februari 2005);
3. Lichte bouwvergunning: H.J. van Maurik, Schaepmanstraat 14 te Geldermalsen, oprichten duivenhok (1 februari 2005);
4. Lichte bouwvergunning: A. van Heijst, van Dam van Isseltweg 2 te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (24 februari 2005);
5. Lichte bouwvergunning: A. van Heijst, Benedeneindseweg 25 te Deil, oprichten tuinhuisje (24 februari 2005);

6. Lichte bouwvergunning: J.W.G. van Dam, R. Jacobsstraat 4 te Tricht, veranderen garage en berging (24 februari 2005);
7. Reguliere bouwvergunning: G. van der Heiden, Achterweg 52 te Rumpt, vergroten woning (24 februari 2005);
8. Lichte bouwvergunning: C. Kok, Duindoornstraat 41 te Geldermalsen, vergroten woning (25 februari 2005);

9. Reguliere bouwvergunning tweede fase: J.M. Hol, Groeneweg 25 te Buurmalsen, vergroten bedrijfsruimte (25 februari 2005);
10. Melding sloopvoornemen: Woningbouwvereniging Volkshuisvesting, Thorbeckestraat 2 t/m 12 en 14 t/m 24 te Geldermalsen, slopen asbest standleidingen (25 februari 2005);

11. Reguliere sloopvergunning: Woningbouwvereniging Volkshuisvesting, Talmastraat 2 t/m 16, 20 en 22, Van Houtenstraat 4 en 6, Van Hogendorpstraat 6 t/m 24, 28, 21 t/m 31, 35, 37, 39 en 41, Schaepmanstraat 1, 3, 5, 9 t/m 25, 2, 4, 6, 10 t/m 24, Kuyperstraat 1 t/m 27 en 2 t/m 18, 22, 26 t/m 32 te Geldermalsen, slopen asbest golfplaten bergingen (25 februari 2005).

Inzage termijn
Twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

Toelichting
Deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek wie mag bouwen.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 3 maart 2005

Wie mag bouwen/slopen

De volgende verleende vergunningen zijn ter inzage:
1. Reguliere bouwvergunning: A.J. Akkerman, Homburg 24 te Beesd, vergroten bedrijfsruimte (3 maart 2004);

2. Reguliere bouwvergunning: R.H.M. Mes, Lindelaan 11 te Meteren, veranderen/vergroten woning (kapconstructie) (3 maart 2005);
3. Lichte bouwvergunning: M. Baken, De Bouwing 47 te Geldermalsen, vergroten woning (3 maart 2005);

4. Reguliere sloopvergunning: H.G.J.M. Buskens, Genteldijk 34 te Geldermalsen, slopen stallingsruimte (3 maart 2005);
5. Lichte bouwvergunning: F. Heikoop, Middelweg 36 te Tricht, vergroten woning (3 maart 2005);

6. Reguliere sloopvergunning: F.C. van Asch, Provincialeweg Oost 1 te Enspijk, slopen garagebedrijf (3 maart 2005).

Inzage termijn
Zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.

Bezwaar
Schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden, gedurende de inzagetermijn.

Toelichting
Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800EM Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 3 maart 2005

Collecte Jantje Beton

Van zondag 6 maart t/m zaterdag 12 maart 2005 collecteert de Jantje Beton (Nationaal Jeugd Fonds) binnen de gemeente Geldermalsen. Kijk voor meer informatie op www.jantjebeton.nl/