terug

RSS

Waterschap Rijn en IJssel biedt sinds kort RSS-feeds van een gedeelte van de website aan.

Wat is RSS?
RSS is een systeem waarmee websites aan de buitenwereld duidelijk kunnen maken wat de nieuwste informatie op deze site is. In ons geval gaat het om nieuwe persberichten, beleidsstukken, nieuwsfeiten, evenementen, vacatures en overige actuele informatie. Met RSS hoeft u niet meer elke dag naar onze site te surfen om te kijken of er nieuwe informatie op staat. Deze nieuwe informatie komt automatisch naar u toe.

Hoe werkt het?
Een website kan door een zogenaamde RSS-feed laten weten dat er nieuwe informatie op de site staat. Deze RSS-feed kan worden gelezen door een RSS-reader. Om gebruik te maken van RSS, moet u daarom eerst de software van een RSS-reader installeren op uw PC.

U kunt RSS-readers gratis downloaden, bijvoorbeeld RSSreader en Sharpreader.
Nadat u het programma heeft gedownload, moet u n of meerdere van onze RSS-feeds toevoegen.
Dat kan door de snelkoppeling onder de knop van het onderwerp waar u in genteresseerd bent te kopiren (met de muis op de knop gaan staan, rechtermuisknop "snelkoppeling kopiren") en deze in de RSS-reader als nieuwe feed toe te voegen. U ziet dan dat de RSS-feed van het betreffende onderwerp wordt geladen. Onze nieuwste informatie over dit onderwerp wordt onder elkaar weergegeven. Staat er iets interessants tussen, dan kunt u deze in RSS-reader lezen door op de titel van het artikel te klikken.

De volgende RSS-feeds van Waterschap Rijn en IJssel zijn beschikbaar:

Persberichten: u wordt op de hoogte gehouden van al onze persberichten.

Nieuwsfeiten: u krijgt bericht over allerlei nieuwsfeiten over ons waterschap.

Evenementen: u wordt op de hoogte gehouden van alle excursies, lezingen, rondleidingen en open dagen.

Actueel: u krijgt informatie over zowel de persberichten, als de nieuwsfeiten en de evenementen, maar ook over bijvoorbeeld vergunningen en beleidsstukken die ter inzage liggen en de agenda.

Beleidsstukken: u krijgt bericht als er nieuwe beleidsstukken beschikbaar zijn.

Vacatures: u krijgt bericht als er nieuwe vacatures beschikbaar zijn.

Wat kunt u verder met RSS?
RSS is vooral erg handig als u vaak via internet op zoek gaat naar actuele informatie en daarbij een groot aantal vaste websites bezoekt. U hoeft als die sites niet meer afzonderlijk te bekijken, om te kijken of er nieuws voor u is. Met de RSS-reader, die u hebt genstalleerd, kunt u zich bij meerdere RSS-feeds aanmelden. Van alle feeds waar u zich heeft aangemeld, krijgt u het meest actuele nieuws automatisch en supersnel binnen. Websites die een RSS-feed aanbieden zijn te herkennen aan n van deze logo's: . Kopieer de link achter het logo en plak deze in uw RSS-reader.

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 3-3-2005