Het Nederlandse Rode Kruis

Colombia: kinderrevalidatie Barranquila

Al bijna 50 jaar duurt het conflict in Colombia tussen de regering en gewapende groepen. Er is een grote sociale ongelijkheid en veel mensen leven ver onder de armoedegrens. Kinderen zijn hiervan vaak de dupe. Kinderen met een handicap hebben het extra moeilijk. Het Colombiaanse Rode Kruis heeft daarom een revalidatie- en behandelingscentrum voor kinderen opgericht in de noordelijke havenstad Barranquila.

In het centrum verblijven kinderen met een lichamelijke of verstandelijke handicap. Van professionals en vrijwilligers krijgen ze de nodige medische zorg en begeleiding. Tevens is er aandacht voor ontspanning en creatief bezig zijn. De kinderen krijgen les op een bijbehorende school en voor de ouderen onder hen is er een werkplaats waar ze een vak kunnen leren.
Het revalidatiecentrum bestaat al sinds 1968. Om aan de moderne eisen te voldoen zijn renovaties van onderzoek- en behandelkamers noodzakelijk. Het Nederlandse Rode Kruis heeft al jaren een goede samenwerking met het Colombiaanse Rode Kruis en ondersteunt het onderhoud en de inrichting van het centrum. Zo heeft het Nederlandse Rode Kruis een bijdrage geleverd aan de kinderspeelplaats van het centrum: 'Parque Holanda'.

Het project wordt gesteund door de Rode Kruis afdelingen Wassenaar en Veldhoven en het de Noord Drenthe en Zuid-Oost Drenthe.