Persberichten 03/03 ochtend

Regio 03-03-2005

Leiden Winkeldiefstal De politie hield woensdag 2 maart rond 15.10 uur in een supermarkt aan het Levendaal een 50-jarige man uit Leiden aan. De man was door de bedrijfsleiding van de supermarkt betrapt op winkeldiefstal. Hij had diverse goederen waaronder vlees, scheermesjes en scheerschuim in en onder zijn kleding gestopt. Bij de kassa betaalde voor enkele andere kleine goederen en liep vervolgens door. De bedrijfsleider greep vervolgens in en waarschuwde de politie. De verdacht is ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek naar de praktijken van de man in.

Leiden Onder invloed rijden De politie hield woensdagavond 2 maart rond 19.55 uur op de Poelgeeststraat een 26-jarige automobilist uit Leiden aan. Omstanders hadden de man gestopt omdat hij dronken zou zijn en waarschuwden de politie. De agenten stelden inderdaad drankgebruik bij de man vast. Hij werd daarop aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse bedroeg 855 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.

Hazerswoude-Rijndijk Mishandeling na sneeuwballen gooien Een 15-jarige jongen uit Hazerswoude- Rijndijk werd woensdagavond rond 21.00 uur aan de Kreeftstraat mishandeld door een 61-jarige man en bewoner van die straat. De 15-jarige maakte deel uit van een groep jongeren die sneeuwballen aan het gooien waren. Daarbij werd ook naar woningen gegooid. Plotseling verscheen de man ten tonele, pakte de jongen beet, gaf hem een knietje en beet hem in zijn vinger. Vervolgens werd er geduwd en getrokken waarna de jongen met een Mag-lite een klap op zijn hoofd kreeg. Die klap veroorzaakte een hoofdwond bij de jongen. Ook liep hij blauwe en pijnlijke plekken op. De gewaarschuwde politie hield de man aan en sloot hem in. Vandaag zet de politie het onderzoek voort.

Woubrugge Mishandeld na sneeuwballen gooien Een 16-jarige jongen uit Woubrugge werd woensdagavond 2 maart rond 19.55 uur aan de Bateweg mishandeld door een man die kwam uit een woning aan de Witte Klaver. De 16-jarige maakte deel uit van een groep jongeren die onderling een sneeuwbalgevecht hielden. Door de hevigheid van het gevecht raakten verschillende sneeuwballen de woning. Een man kwam daarop de woning uit. Na een woordenwisseling werd de aangever geschopt en geslagen. Hij liep daardoor een dik oog en een wond onder zijn oog op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alphen a/d Rijn Onder invloed rijden De politie controleerde op donderdag 3 maart rond 01.15 uur op de Anthony van Leeuwenhoekweg een 35-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De agenten constateerden drankgebruik bij de man. Hij werd daarop aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse bedroeg 1085 ug/l. (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Nieuwerkerk a/d IJssel Na opmerking over sneeuwbal Een 44-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel werd woensdag 2 maart rond 22.00 uur bij de rotonde Batavierlaan/Kerklaan mishandeld door een groep jongeren. De groep sloeg op de man in nadat hij uit zijn auto was gestapt en een opmerking maakte over een grote sneeuwbal van het formaat sneeuwpop die hij bij het voorbijrijden op zijn auto kreeg. De man kreeg schoppen en klappen. Na enige tijd rende de groep jongeren weg. Passanten ontfermden zich over de man en belden de politie. De politie heeft de jongeren nog niet kunnen aanhouden. Vandaag zal daar naar een onderzoek worden ingesteld.