AutoRai

Cadillac BLS wordt in GMâs fabriek Trollhätten geproduceerd

(3-3-2005)
General Motors heeft tijdens de motorshow van Genève bekendgemaakt dat de nieuwe Cadillac BLS in GMâs fabriek Trollhättan in Zweden geproduceerd zal worden. De BLS zal naar verwachting in het voorjaar van 2006 op de markt komen.
Een showmodel van de Cadillac BLS wordt tentoongesteld op de motorshow van Genève 2005.

GMâs Fabriek Trollhättan heeft een lange traditie in het produceren van premium producten voor wereldwijde markten. Vanaf 2006 zal GMâs fabriek de Cadillac BLS, de Saab 9-3 en de Saab 9-5 gaan produceren.

De Cadillac BLS is speciaal ontwikkeld om aan de specifieke eisen van de Europese klant te voldoen. De voorwiel aangedreven vierdeurs sedan met zijn scherp gelijnde uiterlijk, wigvormig en elegante interieur, continueert Cadillacâs karakteristieke stijl. âPremium is niet alleen een kwestie van de grootte van de auto maar ook van voortreffelijkheidâ, aldus Bob Lutz, binnen GM verantwoordelijk voor productontwikkeling. âEn in dit opzicht zal de Cadillac BLS in zijn klasse absoluut een topspeler zijn.â

Technisch gezien zal de Cadillac BLS in de geschiedenis van het merk een nieuw tijdperk inluiden.

Voor het eerst zal er een common-rail turbodiesel verkrijgbaar worden. Evenals de benzinemotor, zal de dieselmotor op het gebied van prestaties aan de bovenkant van de markt worden gepositioneerd. De Cadillac BLS zal bovendien voldoen aan de dynamische rijeigenschappen die de klant van dit merk mag verwachten.